Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Skonių harmonija už 25 tūkst. dolerių

 
Klientas turi sumokėti 12 500 JAV dolerių pradinį įnašą, kad būtų pradėtas gaminti prabangusis patiekalas. todayonline.com nuotrauka

Krevetės, ikrai, trumai ir aukso dribsniai nėra standartiniai populiaraus meksikietiško patiekalo tako ingredientai. Tačiau virtuvės šefas Juanas Licerio Alcala panaudojo būtent juos, kad sukurtų brangiausią pasaulyje tako, kainuojantį 25 tūkst. JAV dolerių.

Tradicinis tako gaminamas iš kukurūzinių ar kvietinių paplotėlių, kurie yra sulenkiami ir į jų vidų pridedama mėsos su įvairiais priedais. Tai nebrangus ir Meksikoje itin paplitęs patiekalas.

J. Licerio Alcala, dirbantis Žemutinės Kalifornijos valstijos kurorto viešbutyje „Grand Velas Los Cabos Resort“, nusprendė mąstyti nestandartiškai ir sugalvojo itin prabangią tradicinio patiekalo versiją.

„Žmonės stebisi, kas užsisakys 25 tūkst. JAV dolerių kainuojantį tako, jeigu gatvėje jį galima nusipirkti už dešimt pesų. Tuomet aš sakau, kad tai yra delikatesas, ir paaiškinu visą gamybos techniką bei skonių harmoniją. Todėl jis to tikrai vertas“, – tikino virtuvės šefas.

Šį patiekalą galima suvalgyti Žemutinėje Kalifornijos valstijoje esančiame viešbutyje „Grand Velas Los Cabos Resort“. travelweekly.com nuotrauka

Kukurūzų paplotėlį jis pabarsto 24 karatų aukso dribsniais ir prideda Kobės jautienos, krevečių, „Almas Beluga“ ikrų bei bri sūrio su juodaisiais trumais. Viskas paskaninama ypatingu padažu, kurio gamybai naudojamos ir palminių musangų apvirškintos kavos pupelės.

Beje, visas tokio brangaus patiekalo užsisakymo procesas taip pat ypatingas. Klientas turi gyventi prezidentiniuose kurorto apartamentuose ir sumokėti 12 500 JAV dolerių pradinį įnašą, kad būtų pradėtas gaminti prabangusis patiekalas.

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"