TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

„AgroBalt 2016“ parodoje – japoniška sakė, lietuviškas actas ir vabzdžių restoranas

2016 03 29 16:06
Ritos Stankevičiūtės (LŽ) nuotraukos

Šią savaitę prasidedančioje „AgroBalt 2016“ parodoje savo stendus įrengs įvairių šalių ambasados, valstybės institucijos, Lietuvos ir kitų šalių žemės ūkio, maisto ir kitų produktų įmonės, kaimo bendruomenės, pavieniai ūkininkai.

Žemės ūkio ir maisto pramonės paroda „AgroBalt 2016“ vyks nuo kovo 31 dienos iki balandžio 2 dienos Kaune, Žalgirio arenoje.

Žemės ūkio ministerija praneša, kad Japonijos ambasada šių metų parodoje paminės Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių 25-erių metų sukaktį. Savo stende ambasada pristatys „Hitachi Europe Ltd.“ inovatyviausias žemės ūkio technologijas, sakės gamintojai „Nihon Sakari Co, Ltd.“ ir „Choya Umeshu“ – savo produktus, „Saisei Keikaku“ – organines trąšas, „Zen Noh International Europe Ltd.“ – garsiąją Japonijos jautieną.

Japonijos Žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės ministerija ir Japonijos užsienio prekybos organizacija suteiks naudingos informacijos apie Japonijos žemės ūkį. Be to, bus galima pasivaišinti tikrais japoniškais suši ir išvysti išskirtinę japonų arbatos gėrimo ceremoniją.

Nacionalinė mokėjimo agentūra NMA pakvies daugiau sužinoti apie paramą kaimo gyventojams, apie šiuo metu vykstančius paramos paraiškų pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programą rinkimus ir galimybes pasinaudoti parama. Šiais metais NMA pristatys ir naujas e. paslaugas, patikroms naudojamą įrangą, o stendo lankytojų lauks staigmenos.

Saldainių fabrikas „Rūta“ pristatys saldžiąsias naujienas: vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis praturtintus želė saldainius „Uogainė“ su juodaisiais serbentais, spanguolėmis, šermukšniais, moliūgais ir šaltalankių sultimis; išskirtinius figūrų rinkinius vaikams „Šokoladiniai pieštukai“ ir „Šokoladinės spalvos“, kurie sukurti iš vaisių ir daržovių; įvairių skonių dražė su uogomis ir riešutais; 4 saldumynų linijos „Retro“ gaminius bei ypatingus šokoladėlius su itin vertingomis medžiagomis. Parodos metu dalyviai galės degustuoti ir įsigyti įvairių saldainių fabriko „Rūta“ gaminių, o šeštadienį – stebėti įspūdingą šokolado meistrės pasirodymą.

AB „Actas“ – vienintelė įmonė Lietuvoje, gaminanti natūralų actą – parodoje pristatys savo produkciją. Acto rūgšties bakterijos specialiuose fermentatoriuose, pripildytuose buko medienos drožlių, etilo alkoholį suraugina į actą. Gaminamas spirito actas su prieskoniais, obuolių actas, natūralus vyno actas, marinatas. Parodos lankytojams įmonė pristatys tik šiemet pradėtus gaminti išskirtinius produktus – balzaminį actą ir kreminį padažą su balzaminiu actu.

MANA sultis gaminanti bendrovė „Sulčių fabrikas“ demonstruos premium kategorijos sultis, kurios gaminamos iš rinktinių vaisių, daržovių ir uogų rūšių.

Aldonos Udrienės individuali įmonė pristatys „Kaimišką Jovarų alų“, gaminamą pagal senąsias, daugiau kaip 130 metų senumo, tradicijas. Šis alus pasižymi maloniu aromatingu skoniu, yra nepasterizuotas, gaminamas naudojant miežinį salyklą, pačius geriausius aromatinius ir karčiuosius apynius, unikalias mieles. Daryklėlėje gaminamas alus yra be jokių priedų, gamyboje nenaudojamas cukrus, o mielės – tik savos. A.Udrienės individuali įmonė buvo įtraukta į Šiaulių apskrityje lankytinių objektų sąrašą – „Alaus kelias“ maršrutą, kuris yra sudėtinė Lietuvos kultūrinio paveldo programa. Pagal tėvų ir senelių receptus gaminamas alus pelnė pripažinimą kaip gaminys, puoselėjantis krašto kultūrinį paveldą. Daryklėlėje gaminamam alui kasmet yra suteikiamas kulinarinio paveldo statusas. Kaimiškas „Jovarų“ alus apdovanotas parodos „Agrobalt 2014“ aukso medaliu.

Vilkyškių bendruomenė parodos lankytojus pakvies paragauti jų gaminamų arbatų, kurios tinka ir kaip maistas, ir kaip vaistas. Vilkyškių bendruomenė arbatas gamina pagal senosios Prūsijos tradicijas, receptus sukuria vaistininkas, liaudies medicinos ekspertas Virgilijus Skirkevičius. Žaliava arbatoms renkama išskirtinai Mažosios Lietuvos regione, laukinėje gamtoje, vietovėse, kur nėra našios žemdirbystės. Džiovinama inovatyvioje, saulės energiją naudojančioje ASU mokslininkų sukurtoje džiovykloje.

UAB „Vilniaus duona“ pristatys autentišką „Bemielę“ duoną, kuri kepama vien iš ruginių miltų, o rauginama su natūraliu raugu ir plikiniu.

L. Sadauskienės gaminami šakočiai turi tautinio paveldo sertifikatą. Tai individualios įmonės „vizitinė kortelė“. Parodos lankytojai iš arti pamatys, kaip jie kepami. Taip pat bus galima paragauti įmonėje kepamų Juodupės baravykų, kurie turi tautinio paveldo sertifikatą, įvairių sausainių, pyragėlių ir keksų.

Parodoje dalyvaus ir kooperatyvas „EKO Žemaitija“, produktų gamybai naudojantis geriausių kooperatyvo ūkių sertifikuotą ekologišką pieną. Produktai gaminami iš pasterizuoto pieno, rauginami pienarūgščiais raugais. Gamyboje nenaudojami konservantai, tad gaminiai visuomet sveiki, švieži ir ekologiški.

UAB Office City supažindins parodos lankytojus su Bovin vynais iš Makedonijos. „Metų vyninė“ statusą turinti vyninė „Bovin vyno namai“ pakvies susipažinti su vynais iš saulėtosios Makedonijos ir kitų Europos šalių. Bovin vynai yra pelnę ne vieną aukso medalį aklosiose degustacijose ir vyno čempionatuose, o Lietuvoje jau yra įgyje pripažinimą ir puikiai pažįstami vyno mėgėjų ir profesionalų.

UAB „AZ-Pack“ pristatys naująjį gaminamą produktą „BAG-IN-BOX“ – maišelius skysčiams. Šios pakuotės pagrindas – dvigubas maišas, kurio išorinis maišas sudarytas iš daugiasluoksnės plėvelės. „BAG-IN-BOX“ pakuotė naudojama vandeniui, vynui, sultims, padažams, pomidorų pastai, majonezui, kiaušinių masei ir kt.

„AgroBalt 2016“ parodoje įdomių faktų apie kenkėjus ir kaip jų atsikratyti papasakos kenkėjų kontrolės ekspertai „Dezinfa“. Kol kenkėjų ekspertai dalysis savo patirtimi, lankytojai galės užkandžiauti gigantiškosiomis vandens blakėmis ir naujais valgomų vabzdžių skoniais vabzdžių restorane „Pestaurant“.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"