Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITROŽIŲ KARAIMULTIMEDIJA
EKONOMIKA

„Biržų alus“ nusitaikė į kokybiško alaus mėgėjus

 
Romo Jurgaičio (LŽ) nuotrauka

Viena seniausių Lietuvos alaus daryklų „Biržų alus“ investavo 1,6 mln. litų į naują pilstymo įrangą bendrovės gamykloje Biržuose. Sumontavus įrangą, bendrovė pradės pilstyti alų į 0,33 l bei 0,5 l stiklinius butelius. „Biržų alus“ stiklinėje taroje prekyboje pasirodys dar liepos mėnesį. Juo ketinama prekiauti visuose didžiuosiuose prekybos centruose.

Stikliniuose buteliuose „Biržų alus“ pirkėjams pasiūlys naujas „Premium“ klasės „Lagerio“ tipo alaus rūšis. Alus bus gaminamas ir pilstomas griežtai laikantis senovinių alaus gamybos tradicijų ir nenaudojant jokių fermentacijos greitį skatinančių priedų ar cheminių medžiagų. „Biržų alaus“ direktoriaus Juozo Narinkevičiaus teigimu, tradicinių technologijų naudojimas ir šimtmečius tobulinta receptūra užtikrina alaus kokybę.

„Rinkos tendencijos rodo, kad lietuviai vis dažniau renkasi alų, gaminamą iš natūralių medžiagų, laikantis senųjų tradicijų. Būtent tokį alų siūlome ir mes. Investuodami į naują pilstymo įrangą ir pasiūlydami stiklinę tarą, siekiame, kad ir alaus kokybė, ir pateikimas atitiktų išprususių, kokybę mėgstančių alaus mėgėjų lūkesčius“, – teigia J. Narinkevičius.

Naujųjų alaus rūšių kaina kiek viršys vidutinę alaus kainą rinkoje. Pasak J. Narinkevičiaus, alaus gamybos savikainą padidina alaus gamybą pagreitinančių „high gravity“ technologijų, naudojamų didžiųjų aludarių, atsisakymas gamybos procese. „Biržų alaus“ direktorius pažymi, kad bendrovė griežtai laikosi principo, jog kokybę lemia gamybos tradicijų laikymasis, ir į tai atsižvelgiama investuojant į bet kokias naujas technologijas.

2013 m. bendrovė pardavė beveik 4 mln. litrų alaus. Įrengus naują pilstymo liniją ir ėmus prekiauti alumi stiklinėje taroje, tikimasi per pora metų pardavimus išauginti iki 6 mln. litrų.

Bendrovės ateities planuose – ir daugiau stambių investicijų. J. Narinkevičiaus teigimu, iki 2018 m. tikimasi į bendrovės alaus virimo cechą investuoti apie 1 mln. eurų.

„Biržų alaus“ darykla įsikūrė 1686 m. Šiuo metu darykloje dirba 42 darbuotojai.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
Rožių karaiSportasŠeima ir sveikataTrasaKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"