TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

„Hesburger” darbo drabužius sukūrė iš perdirbtų medžiagų

2014 05 07 14:22
„Hesburger“ restoranuose dirba 6,1 tūkst. darbuotojų. LŽ archyvo nuotrauka

Restoranų tinklas „Hesburger” suteikė naują gyvenimą nebenaudojamai darbo aprangai bei reklaminiams atributams. Bendrovė kartu su Londone gyvenančia suomių dizainere Anna Sairoa iš naudotų daiktų sukūrė madingą naujų drabužių kolekciją. Naująsias uniformas „Hesburger“ darbuotojai nešios Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje bei Suomijoje.

„Visose savo veiklos srityse skatiname aplinkai draugišką mąstymą, tausodami išteklius, siekiame kiek įmanoma mažiau teršti mus supančią gamtą. Šiuo metu restoranų tinklą „Hesburger“ sudaro daugiau kaip keturi šimtai restoranų Europoje bei Rytų šalyse, o juose dirba daugiau kaip 6100 darbuotojų. Todėl nutarėme prikelti puikiai tarnavusias uniformas naujam gyvenimui. Į pagalbą pasikvietėme profesionalią EKO dizainerę iš OY „Touchpoint” Anna Sairoa,” – teigė „Hesburger“ plėtros direktorė Ieva Salmela.

Kiek anksčiau „Hesburger” iniciatyva iš nebenaudojamų medžiagų buvo pagaminta madingų pagalvėlių, piniginių, užklotų kolekcija, skirta apdovanoti darbuotojus. Šį kartą bendrovė nusprendė imtis sudėtingesnio projekto. Restoranų tinklas ne tik pasikvietė žinomą dizainerę sukurti naujas uniformas Suomijos ir Baltijos šalių darbuotojams, bet ir užtikrino, kad jos bus gaminamos netoliese – Estijoje bei transportuojamos tausojant aplinką, o joms pasiūti bus naudojamos tik ekologiškos, perdirbtos medžiagos.

„Jeigu manysime, kad antrinis panaudojimas ar turimų medžiagų perdirbimas yra šių dienų norma, tikrai suklysime, ne visose bendrovėse įgyvendinama tokia politika, kaip „Hesburger”. Taip yra todėl, kad „pasaulį valdo pinigai”, o perdirbimas ne visuomet yra pigiausias“, - pastebėjo EKO drabužių dizainerė Anna Sairoa.

Pasak jos, dizaineriui yra didelis iššūkis sukurti drabužius taip, kad nesimatytų, jog jie yra pasiųti iš panaudotų medžiagų. „Hesburger” naujieji marškinėliai pagaminti iš perdirbtų butelių, o tai yra išties unikalus sprendimas.

Suomijos kapitalo „Hesburger” restoranų tinklas buvo įkurtas 1966 metais, kai miestelyje Naantali buvo atidarytas grilio kioskas. Pirmasis „Hesburger“ restoranas duris atvėrė 1980-aisiais Turku mieste ir pamažu užkariavo vietinę rinką bei aplinkinius regionus. Dabar 404-iuose „Hesburger“ restoranuose dirba 6,1 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje bendrovė veikia nuo 2007 metų šiuo metu 37-iuose restoranuose dirba 421 žmogus.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"