TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

„Kalnapilis“ skatina namų aludarius kurti

2014 04 29 14:24
Komisija degustuoja

Naujame sostinės bare „Dirty Duck Pub“ susirinkę gausus namų aludariai ir alaus tinkaraštininkai degustavo pačių virtą kvietinį alų, pagamintą iš „Kalnapolio“ suteiktų belgiškų kvietinio „White Select“ alaus mielių.

Pirmosios vietos laimėtojas „Kalnapilio“ mikrobravore, greta pagrindinės daryklos Panevėžyje, galės įgyvendinti alaus pagal bet kurį savo receptą. Šiame bravore galima virti 30 litrų alaus – čia eksperimentuojant sukuriama dešimtys naujų alaus rūšių ir tik geriausios atrenkamos ir pristatomos vartotojams. Anų aludario ir tinklaraščio Apiealu.lt autoriaus Gedimino Navicko pasirinktam alui „Kalnapilis“ užsakys visus reikiamus ingredientus, vyriausias „Kalnapilio“ aludaris Ričardas Barakūnas nugalėtojui teiks konsultacijas ir pagalbą, o išvirus alų, atliks išsamią jo analizę – nustatys stiprumą, kartumą, ištirs kitas charakteristikas.

Geriausią kvietinį alų iš „Kalnapilio“ suteiktų mielių išviręs aludaris savo gaminį pavadino „Bergschloschen WIT“. Išvertus iš vokiečių kalbos, tai reiškia „pilaitė ant kalvos“. Būtent toks yra pirmasis „Kalnapilio“ daryklos pavadinimas, kurį pačioje XX a. pradžioje savo įkurtam bravorui davė vokiečių kilmės dvarininkas Albertas Foigtas. „Wit“ – „Witbier“ santrumpa, olandiškai reiškianti „kvietinis alus“.

„Alaus pavadinimams teikiu didelę reikšmę, todėl virdamas alų „Kalnapiliui“ pasidomėjau ir jo istorija. Ant kai kurių savo alaus etikečių dedu ir brūkšninius QR kodus, kuriuos nufotografavus telefonu, galima sužinoti alaus receptus – jais namų aludarių bendruomenėje aktyviai dalinamės ir tobuliname“, – sako Gedinimas Navickas. Kokį alų virs „Kalnapilio“ mikrobravore, sakosi dar pagalvosiantis – labiausiai aludaris mėgsta kartesnį, sunkesnį, tamsesnį alų – anglišką, airišką, amerikietišką elį.

Komisiją, kuri ir išrinko nugalėtojus, sudarė alaus žinovas, taip pat namų aludaris ir tinklaraštininkas, „Alaus brolijos“ seniūnas Vidmantas Laurinavičius, apynių augintojas ir namų aludaris Povilas Kripas (Pofkė), „Kalnapilio“ vyriausiasis aludaris Ričardas Barakūnas ir technologė Asta Briedienė.

Komisijos narys V.Laurinavičius sakė ir pats rengiantis alaus degustacijas. Namų aludarių išvirto alaus degustacijos, anot jo, visada būna įdomios, o tokie renginiai skatina aludarius tobulėti.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"