TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

„The New York Times“ išgarsino biržietišką alų

2014 09 01 6:00
„Biržų alaus“ gamyklą per metus aplanko apie 3-4 organizuotos užsieniečių grupės, taip pat daug pavienių užsieniečių turistų, keliaujančių po Lietuvą ir norinčių paragauti „The New York Times“ išgirto alaus. Romo Jurgaičio (LŽ) nuotrauka

Baigiantis vasarai biržiečiai džiaugiasi didesniu turistų susidomėjimu savo kraštu. Biržų turizmo informacijos centro teigimu, prie to nemažai prisidėjo prestižinis JAV laikraštis „The New York Times“, į 2013 metų paskelbtą lankytinų vietų sąrašą įtraukęs ir Biržų regioną Lietuvoje.

Amerikos leidinys pakvietė Biržuose paragauti išskirtinio, niekur daugiau pasaulyje negaminamo alaus. Manoma, kad į amerikiečių rekomendaciją, apie kurią plačiai rašyta ir Lietuvoje, dėmesį atkreipė ne tik užsieniečiai: apie Biržų krašto alų teiraujasi ir kone kiekvienas Biržų turizmo informacijos centre apsilankantis lietuvis.

„Šiemet tikrai pajutome didesnį tiek Lietuvos, tiek ir užsienio turistų susidomėjimą Biržų kraštu, prie to neabejotinai prisidėjo ir aludarystė. Iš esmės visi lietuviai, kurie čia atvažiuoja, klausia, "kur čia galima paragauti to alaus". Lankydami kraštą, jie alaus ir skanauja, ir į gimtines parsiveža. Domina alus ir užsieniečius: sulaukiame nemažai klausimų iš pavienių užsienio turistų, kurie nori paragauti mūsų alaus“, – sakė Biržų turizmo informacijos direktoriaus pareigas einanti vyr. specialistė Raminta Indriulėnienė.

Iki šių metų rugpjūčio 1 d. Biržų turizmo informacijos centrą aplankė 3717 turistų, pernai per tą patį laikotarpį – 3606. Tarp jų buvo 205 užsieniečiai. Pasak R. Indriulėnienės, daugiausia apsilanko latvių ir vokiečių, o pastaraisiais metais itin daugėja ir turistų iš Skandinavijos skaičius.

„Kiekvienas atvykęs turistas čia išleidžia nemažai pinigų, prisideda prie krašto ekonomikos. Džiugu, kad patys aludariai aktyviai veikia, stengdamiesi pritraukti turistus – rengia degustacijas, organizuoja pažintines ekskursijas po alaus daryklas. Tikimės, kad prie tolimesnio alaus turizmo skatinimo prisidės ir savivaldybė, atgaivindama Alaus šventę“, – sakė R. Indriulėnienė.

Pasak jos, Biržus lankantys turistai taip pat domisi architektūriniais objektais, visų pirma - Biržų pilimi. Turistus traukia ir gamtos objektai, ypač smegduobės, kurių Lietuvoje esama tik Biržų ir Pasvalio kraštuose.

Biržų krašte veikiančios vienos seniausių alaus daryklų Lietuvoje „Biržų alus“, kviečiančios turistus į ekskursijas bei degustacijas, direktorius Juozas Narinkevičius teigė, kad pernai per visus metus gamykloje apsilankė apie 3500 turistų.

„Turistams įspūdį palieka tai, kad jie vienoje vietoje gali ir susipažinti su naujausiais įrengimais ir technologijomis, kurių pagalba alus gaminamas dabar, ir išvysti, kaip alus būdavo gaminamas senovėje. Daugelį sužavi rekonstruotas senas alaus rūsys, išlikęs dar nuo grafų Tiškevičių laikų. Jame dabar vyksta degustacijos“, – sakė įmonės vadovas.

„Biržų alaus“ gamyklą per metus aplanko apie 3-4 organizuotos užsieniečių grupės, taip pat daug pavienių užsieniečių turistų, keliaujančių po Lietuvą ir norinčių paragauti „The New York Times“ išgirto alaus. Daugiausia užsieniečių, pasak įmonės vadovo, atvyksta iš Vokietijos ir Norvegijos, taip pat pasitaiko rusų, latvių.

„Nors užsieniečių daugėja, daugiausia gamyklą visgi lanko lietuviai. Turistų amžius yra labai įvairus: pasitaiko vidutinio amžiaus žmonių, bernvakarius švenčiančio jaunimo, ekskursijų iš didžiųjų Lietuvos miestų. Neretai lankosi pensinio amžiaus žmonės, norintys pažinti savo kraštą“, – pasakojo J. Narinkevičius.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"