TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

Duonos dieną – naujo skonio kepiniai

2016 02 05 6:00
Ukmergės duona“ kepa apie 30 pavadinimų ruginės-kvietinės duonos, 20 pavadinimų pyrago ir batono gaminių, 20 pavadinimų bandelių ir 30 – kreminių gaminių. LŽ archyvo nuotrauka

Nors duona ir taip yra kasdienis produktas, vasario 5-ąją – Šv. Agotos, duonos dieną – bemaž privalu paragauti naujų, išskirtinio skonio duonos kepinių. Juo labiau kad naujovių rinkoje nestinga. Duonos mėgėjai parduotuvių lentynose gali rasti gaminių iš seniausios grūdinės kultūros kviečių, taip pat naujos duonos ir pyrago produkcijos.

Daugiau kaip 50 metų gyvuojančios bendrovės „Ukmergės duona“ technologė Vilma Pavilavičienė sako, kad net mėgstamoms duonos rūšims ištikimi vartotojai laukia naujų kepinių ir noriai jų ragauja. Todėl neseniai įmonė atnaujino savo gaminių asortimentą. „Džiaugiamės, kad mūsų bendrovės produkcija yra paklausi, pirkėjų mėgstama, tačiau pastebime, jog vartotojai lentynose ieško ir nori išbandyti ką nors nauja“, – kalbėjo technologė.

Todėl „Ukmergės duona“ tiek nuolatiniams pirkėjams, tiek žmonėms, kurie įmonės gaminius dar tik atras, stengiasi pasiūlyti kitokios duonos – išskirtinės išvaizdos, skonio ir sudėties.

Spelta naudinga sveikatai

Viena pastarųjų bendrovės naujienų – Speltos duona, pagaminta iš unikalių kviečių.

„Daug dėmesio, kaip ir jau daugelį metų iki šiol, skyrėme tam, kad pagamintume sveikatai naudingesnį produktą. Ši duona kepama iš speltos kviečių – vienos seniausių grūdinių kultūrų pasaulyje. Kietųjų kviečių miltai turi savitą ir pikantišką riešutų skonį, jų glitimas mažiau alergizuoja nei paprastų kviečių. Be to, speltos grūduose yra daug magnio, kalio, geležies, cinko, mangano ir B grupės vitaminų“, – gerąsias gaminio savybes vardijo V. Pavilavičienė.

Įmonės technologė pabrėžė dar vieną įdomų faktą: kol kas niekam nepavyko genetiškai modifikuoti šios ypatingos kultūros, todėl ir ukmergiškių Speltos duona paženklinta „Rakto skylutės“ simboliu. Tai valstybinis, nekomercinis, pozityvus maisto produktų sudėties ženklas, padedantis vartotojams lengviau rasti sveikatai naudingesnius gaminius. „Rakto skylute“ pažymėta duona ar kiti kepiniai turi kelis kartus mažiau riebalų, cukraus, druskos ir daugiau maistinių skaidulinių medžiagų nei panašūs tos pačios grupės maisto produktai.

Pasak „Ukmergės duonos“ specialistės, šis specialus simbolis plačiai naudojamas Švedijoje, Danijoje, Norvegijoje ir Islandijoje, o nuo 2014-ųjų įteisintas ir Lietuvoje.

Grūdais papildyti gaminiai

Meduoliniai baravykai.LŽ archyvo nuotrauka

Duonos mėgėjams simbolinę duonos dieną taip pat siūloma paragauti produktų iš neseniai pristatytos duonos ir pyrago gaminių šeimos „Gabė“. Šiuo prekės ženklu žymima tiek šviesi ir tamsi duona, tiek kvapnieji batonai, todėl nauja produkcija įtiks visų skoniui.

„Įvertinome padidėjusį vartotojų poreikį duonos užkandžiams ir pristatėme dar vieną naujieną – užkandines bandeles. Jos papildytos grūdais, saulėgrąžomis, linų sėmenimis, moliūgų sėklomis, traiškytais avižų branduoliais. Dietologai sutaria, kad tokie gaminiai turi daugiau skaidulinių medžiagų, kurios gerina virškinimą, tad užkandinės bandelės ypač tinka prie sultinio ar sveikuolių sumuštiniui sutepti“, – pasakojo V. Pavilavičienė.

Atsižvelgdama į tai, kad praėjusiais metais bandelės su cinamonu ir aguonomis – „Aguonėlė“ bei „Tau“ – sulaukė teigiamo pirkėjų įvertinimo, bendrovė dar labiau padidino šios produkcijos pasirinkimą. „Ukmergės duona“ pradėjo kepti trijų naujų rūšių bandeles: kvapniąsias riesteles, gaiviąsias bandeles su obuoliais ir pikantiškąsias – su bešamelio įdaru.

O firminiams ir unikaliems bendrovės meduoliniams baravykams specialiai sukurta išvaizdi, žaisminga ir net į svečias šalis patogi transportuoti dėžutė.

Nors nauji gaminiai sulaukia vartotojų susidomėjimo, vis dėlto žinomiausia ir įmonės vizitine kortele tituluojama pikantiško saldžiarūgščio skonio Ukmergės duona. Ją bendrovės kepėjai siūlo pirkėjams jau penkiolika metų, tačiau ši be jokių konservantų kepama duona tebėra viena populiariausių. Neatsitiktinai dėl ypatingų skonio savybių Ukmergės duona 2008-aisiais buvo įvertinta „Metų gaminio“ aukso medaliu.

Šį garbingą apdovanojimą yra pelnę net aštuoni įmonės produktai. Iš viso bendrovė „Ukmergės duona“ kepa apie 30 pavadinimų ruginės-kvietinės duonos, 20 pavadinimų pyrago ir batono gaminių, 20 pavadinimų bandelių ir 30 – kreminių gaminių.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"