TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

„Hesburger“ plečiasi į rytus

2013 02 14 13:53
"Hesburger" savininkai Eva ir Kari Salmelos. / Romo Jurgaičio nuotrauka

Restoranų tinklas "Hesburger" praneša Baltijos šalyse ir Suomijoje pernai atidaręs apie 40 naujų restoranų, penkis jų – Lietuvoje. Šiuo metu tinklą sudaro 380 restoranų Suomijoje, Baltijos šalyse, Rusijoje, Vokietijoje ir Ukrainoje.

Pernai „Hesburger“ atidarė pirmąjį restoraną Ukrainoje ir jau rudenį Rusijoje duris atvėrė aštuntas restoranas Kamčiatkos regione,  taip tęsdamas plėtrą į rytus.

Rytai - nauja strateginė rinka

Rusijoje šiuo metu  yra aštuoni "Hesburger" restoranai, o Ukrainoje darbai prasidėjo praėjusių metų gruodį, kai atsidarė pirmasis restoranas sostinėje Kijeve. Tokiose rinkose, priešingai nei Suomijoje ar Baltijos šalyse, "Hesburger“ dirba kaip franšizė. Franšizės  būdu taip pat pradėjo veikti keturi restoranai Vokietijoje.

„Nors Rusijos ir Ukrainos „Hesburger” veikia kaip franšizės, mes matome, kad, pavyzdžiui, Rusijoje mūsų restoranų tinklas yra sėkmingas ir atsidaro vis naujų restoranų. Strateginė rytų kryptis tai gana nauja ir nevisai pažįstama rinka, todėl dabar ją tiriame, ji turi didelį potencialą gyventojų apaklausos požiūriu. Sunku prognozuoti, kaip "Hesburger" įsitvirtins. Tačiau mes galime pasakyti, kad jau žengtas svarbus žingsnis būsimos plėtros pradžiai”, - sakė „Hesburger” plėtros direktorė Ieva Salmela.

Suomijoje – 23 nauji restoranai

Suomija – pagrindinė "Hesburger" rinka, ten tinklą sudaro daugiau kaip 260 restoranų. "Hesburger“ ir toliau plečiasi skirtinguose šalies miestuose, per pastaruosius metus buvo atidaryti 23 nauji restoranai.

Bendrovė teigia ir toliau plėtojanti aplinkosaugos politiką: statanti saulės kolektorius, naudojanti terminį šildymą ir taupanti vandenį. Suomijoje „Hesburger“ atidarė ekologišką restoraną, kuris veikia iš atsinaujinančių energijos šaltinių – saulės, vėjo ir geoterminės šilumos. Ateityje bendrovė planuoja plėsti naujų ekologiškų restoranų tinklą.

Investiciniai planai                 

"Kartu su restoranų tinklu „Hesburger”, Suomijoje mes kuriame ir naujus investicinius projektus, pavyzdžiui, „HeseCafe”, „HesePasta”, „HesePesu” ir „HeseHotell”- tai padeda bendrovei plėsti savo veiklą ir užtikrina sėkmę. Nors kol kas šie projektai yra įgyvendinami tik Suomijoje, gal ateityje jie galėtų taip pat plėtotis ir kitose rinkose", pasakojo I.Salmela.

Automobilių plovykla „HesePesu“ – viena labiausiai aplinką tausojančių valymo įmonių Suomijoje. „HeseHotell“ viešbutis buvo atidarytas autobusų stotyje, Turku mieste. „HeseCafe“, priešingai nei kiti projektai, turi nepriklausomos veiklos koncepciją, nors buvo sukurta kaip Suomijos „Hesburger“ restoranų papildymas. “HeseCafe“ siūlo klientams daugiau pikantiškų ir saldžių patiekalų, kavos bei kitų karštų ir šaltų gėrimų. Suomijoje kavos produktai siūlomi daugiau nei 50 „HeseCafe“ aptarnavimo punktų.

„Hesburger“ šeimos verslas buvo įkurtas Suomijoje 1966 metais, kai atsidarė pirmasis „grill kioskas“ Nantalio mieste. Pirmasis greito maisto restoranas "Hesburger" buvo atidarytas 1980 metais Turku, ir taip ilgainiui bendrovė užėmė stabilią padėtį vidaus bei artimiausių kaimynų rinkose. Iš viso įmonėje dirba 5000 darbuotojų, veikia 365 restoranai. Lietuvoje įmonė veikia jau nuo 2007 metų.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"