TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

Į Berlyną keliaus sūris, midus ir kastinis

2015 01 15 6:00
Pernai parodoje "Žalioji savaitė 2014" lietuviai pristatė lankytojams įvarius tradicinius gaminius. LŽ archyvo nuotraukos

Sausio 16–25 dienomis Berlyne vyks 80-oji tarptautinė maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės paroda „Žalioji savaitė 2015“. Tai vienas svarbiausių ir didžiausių įvykių žemės ūkyje, kur pristatomi geriausi produktai iš viso pasaulio. Kaip ir kasmet, parodos svečiai galės susipažinti su Baltijos šalių kulinariniu paveldu.

Šių metų „Žaliosios savaitės“ partnerė yra Latvija. Lietuvos kaimynė organizuoja išskirtinį renginį Baltijos šalių „Kulinarinį kelią“, prie kurio prisidės ir kitos valstybės. Devynios šalys, išsidėsčiusios aplink Baltijos jūrą, ketina pristatyti savo kulinarinį paveldą ir pavaišinti parodos dalyvius išskirtiniais, tradiciniais patiekalais.

Pernai parodoje "Žalioji savaitė 2014" lietuviai tradiciškai gausiai pristatė lankytojams įvarius mėsos gaminius.

Pristatys kulinarinį paveldą

Žemės ūkio ministerija pranešė, kad Lietuva per renginį ketina pristatyti tradicinį varškės sūrį, midų ir kastinį su bulvėmis.

Danai žada atvežti nacionalinio alaus ir sūrio, švedai parodos dalyvius ketina vaišinti ekologiška degtine, jų kaimynai norvegai pasiūlys rūkytos lašišos, o lenkai – kiaulienos. Kiekvienos šalies atstovai žada paruošti skaniausių patiekalų.

„Kiekvienos valstybės virtuvė yra išskirtinė, kur gausu įdomių ir netradicinių patiekalų. „Kulinarinis kelias“ – tai įvairių skonių ekskursija, kur per trumpą laiką galima aplankyti net devynias valstybes. Savo produktais garsėjame visame pasaulyje, tad turime puikią galimybę plėsti rinkas ir auginti savo kraštą. Planuojame susitikti su kitų šalių žemės ūkio ministrais ir aptarti esamą padėtį bei stiprinti dvišalį bendradarbiavimą“, – sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Pirmasis susitikimas dėl renginio „Kulinarinis kelias“ vyko prieš metus Berlyne, tuomet buvo kalbama apie idėją ir jos įgyvendinimą, dabar parodos svečiai ir dalyviai pamatys rezultatus.

Šiemet „Žaliosios savaitės“ Lietuvos stende netrūks tradicinių lietuviškų produktų, lankytojai galės paragauti ekologiškų mėsos gaminių, imbierinio alaus ir kitų lietuviškų patiekalų. Taip pat galės pasigrožėti tautinėmis verbomis, lietuviškais mezginiais, gaminiais iš medžio ir keramikos bei stebėti šakočio kepimo procesą. „Žaliojoje savaitėje“ taip pat ketinama pristatyti ir lietuvišką kosmetiką, gaminamą iš natūralių medžiagų.

Vaišins lietuviška smuklė

Parodos „Žalioji savaitė“ lankytojus jau daugelį metų tradiciniais lietuviškos virtuvės patiekalais bei tautine dvasia alsuojančia aplinka džiugina „Bernelių užeiga“. Mesdama iššūkį šiuolaikiniam gyvenimui ir populiarindama Lietuvos tautinį paveldą, bendrovė parodos lankytojams paruoš didžkukulių, duonos kepalėlyje patieks senoviškos baravykienės, pavaišins rankų darbo meduoliais, kmynais ir ajerais kvepiančia kaimiška duona, gira, žolelių arbata, gilių kava ir kitais pagal senovinius receptus pagamintais patiekalais bei užkandžiais.

„Žaliosios savaitės“ lankytojai užsuks į Lietuvos ekspoziciją, kurią puoš amatininkų ir tautodailininkų savo rankomis sukurti tautinio paveldo gaminiai, bus demonstruojama jų atlikimo technika.

Lietuvos stende netrūks ir puikiai iš prekybos tinklų lentynų vartotojams pažįstamų produktų. „Žaliojoje savaitėje“ ketinama pristatyti pieno produktus, gėrimus, saldumynus.

Lietuvos nacionaliniame stende savo produktus ketina pristatyti Lietuvos mėsos bei pieno produkcijos gamintojai, tautinio paveldo gaminius demonstruos nedidelės individualios įmonės, taip pat galima bus pamatyti įmonių, eksportuojančių pieno ir mėsos gaminius, saldainius, produkciją.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"