TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

"Iki" stambėja ir modernėja

2009 10 10 0:00
Šiuo įrenginiu per valandą galima iškepti 900 lietinių.
Nuotrauka: ©"Lietuvos žinios"

Aštuonis iki šiol veikusius "Iki" kulinarijos cechus pakeitė vienintelis - didžiausias ir moderniausias Baltijos šalyse.

Panevėžys tapo centru, kuriame pagamintais kulinarijos gaminiais maitinsis nemažai Lietuvos ir Latvijos žmonių. 242 "Iki" tinklo parduotuvėse nuo šiol bus prekiaujama 210 rūšių įvairiausių mėsos, žuvies gaminių, mišrainių, pagamintų prie pat Panevėžio atidarytame kulinarijos ceche.

40 mln. litų kainavęs cechas, kuriame sumontuota 17 mln. litų vertės Vakarų Europos šalių įranga, yra moderniausias Baltijos šalyse. "Iki" įsigytas ir ceche sumontuotas lietinių kepimo aparatas per valandą iškepa net 900 lietinių. Kita virtuvės technika per pamainą pajėgi supjaustyti 7 tonas daržovių, reikalingų mišrainėms gaminti. Per dieną yra galimybė čia pagaminti iki 7 tonų mišrainių. Sumontuotos dvi atskiros kepimo linijos, skirtos mėsai ir žuviai kepti. Miltinių gaminių ceche, be minėtų lietinių, kepami įvairiausi blynai, kibinai, laukiama, kad artimiausiu metu čia bus pradėti gaminti makaronai.

Mišrainių cecho įrenginiai pajėgūs vienu metu paruošti išmaišyti 150 kilogramų mišrainės. Pabrėžiama, kad nei į mišrainę, nei į kitus gaminius nededama jokių konservantų. Šių gaminių vartojimo terminas - 6 paros. Gaminių šviežumą išlaikyti padeda ypatingas pakavimo būdas naudojant dujas. Penkiose fasavimo linijose sufasuotas maistas užlydomas plėvele.

Naujajame kulinarijos ceche yra vadinamojo greito maisto linija. Čia gaminamos tortilijos, įvairūs 12 rūšių sumuštiniai, tarp jų - "submarinai". Ankstesni kulinarijos cechai tokių gaminių negamindavo, jie - džiugi naujiena. "Iki" kulinarijos cecho technologė-konsultantė Teresė Žukauskytė atkreipė dėmesį, kad visi kulinarijos gaminiai pateks į savitarną, tad apsipirkti bus galima gerokai greičiau. Antra vertus, žmonės, įpratę pirkti sveriamas mišraines, šios galimybės taip pat nepraras - jomis bus prekiaujama ir toliau.

Didžiuliame, erdviame 6 tūkst. kvadratinių metrų "Iki" kulinarijos ceche šiuo metu dirba 155 žmonės, dirbama viena pamaina. Artimiausiu metu darbuotojų skaičių manoma padidinti iki 180, o dar po kiek laiko čia turėtų dirbti 250 žmonių. Numatyta, kad cechas dirbs ištisą parą. Visi cecho darbuotojai - panevėžiečiai. Darbą jie gavo baigę mėnesio mokymus.

"Iki" gaminius išvežioja 40 automobilių. Stengiamasi, kad prekės parduotuves pasiektų rytą ir šviežios būtų patiektos mums, pirkėjams. Kulinarijos gaminiai iš Panevėžio toliausiai vežami 300 kilometrų, jų kelionės laikas - 5 valandos. Gamintojai užtikrina, kad kulinarijos cecho gaminiai bus ir skanūs, ir švieži, ir sveiki.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"