Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATAŠVIETIMAS
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
EKONOMIKA

Įvertino "Agrochemos" skystąsias trąšas

 
2006 11 21 0:00

Inovacijų centras ir Lietuvos pramonininkų konfederacija paskelbė nacionalinio konkurso "Inovacijų prizas 2006" laureatus ir prizininkus. Inovatyvaus produkto kategorijoje "Agrochemos" gaminamos skystosios amidinio azoto trąšos su aminorūgščių priedais "Lyderis Amino Plius" tapo nacionalinio konkurso laureatėmis.

"Agrochema" nuolat plečia ir tobulina skystųjų trąšų "Lyderis" asortimentą. Siekdama padėti žemdirbiams užauginti reikiamos kokybės maistinių kviečių derlių, 2006 m. pavasarį bendrovė pateikė į rinką skystąsias amidinio azoto trąšas "Lyderis Amino Plius". Trąšos sukurtos remiantis fiziologiniais augalų derliaus kokybinių rodiklių formavimosi ypatumais, mokslo įstaigų tyrimais bei rekomendacijomis. Į trąšų sudėtį įeina struktūrinės baltymų dalys aminorūgštys, kurios skatina proteinų kaupimąsi grūduose. "Kol kas tai vienintelės šalyje skystosios amidinio azoto trąšos, pagerintos aminorūgštimis. Didžiausias trąšų efektyvumas pasiekiamas tręšiant augalus per lapus antroje vegetacijos pusėje, kai azotas derliaus jau nedidina, tačiau didina grūdų baltymingumą. Su amidiniu azotu augalai gauna ir aminorūgščių, kurių jiems nereikia papildomai sintetinti. Iki tol žemdirbiai tirpindavo karbamidą ir gautu tirpalu tręšdavo žieminių ir vasarinių javų pasėlius. Mūsų naująjį produktą gerai įvertino ne tik Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių žemdirbiai", - sakė "Agrochemos" generalinis direktorius Liudas Mediekša.

Aminorūgščių poveikis augalams yra įvairiapusis. Aminorūgštys pirmiausia chrakterizuojamos kaip augimo stimuliatoriai. Dėl aminorūgščių poveikio augalai tampa atsparesni nepalankioms aplinkos sąlygoms - suaktyvėja energetiniai procesai, nukleininių rūgščių ir baltymų sintezė.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataŠvietimasTrasaKarjera
Žmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"