TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

Kasdien – šešios tonos kepyklų skanėstų

2015 11 06 8:01
Daivos Baronienės (LŽ) nuotraukos

Besiruošiantis lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiamai Pyragų dienai „Iki“ prekybos tinklas pakvietė į kulinarinę kelionę po Aukštaitijos sostinės Panevėžio kepyklą.

Konditeriniais kepiniais bei duona Panevėžio ir Šiaulių krašto pirkėjus aprūpinanti kepykla buvo pirmoji, kurią įsirengė „Iki“ tinklas. Dabar jam priklauso jau keturios regioninės kepyklos bei 27 kepyklėlės, įrengtos pačiose parduotuvėse. Jose kepami daugiau nei 200 rūšių gaminiai, tarp kurių – 25 rūšių tortai.

„Iki“ prekybos tinklo Kepyklų skyriaus vadovė Nijolia Juchnevič pabrėžė, jog ekonominiu požiūriu daug labiau apsimokėtų turėti vieną didelį, automatizuotą konditerijos cechą nei keturis regioninius ir dešimtis vietinės reikšmės cechų. „Tačiau visuotinai pripažinta, kad visi gaminiai daug labiau vertinami, jei į juos įdėta rankų darbo. Tad ir mūsų tortai, bandelės, pyragaičiai ar sausainiai, pagaminti pusiau automatiniu būdu, yra skanesni, o be to, taip juos gamindami galime daug labiau varijuoti, keisti receptūras ir pirkėjams pateikti įvairesni gaminių“, – pabrėžė N. Juchnevič.

Ji pasakojo, jog Panevėžyje veikiančiai kepyklai – jau aštuoneri. „Per šį laiką pirkėjus pratinome prie vieno iš subtiliausių pasaulyje – prancūziško skonio gaminių įvairovės“, – sakė N. Juchnevič. Po atrankos, kurią atlieka dešimtys degustuotojų, šiuo metu pirkėjams pateikiamos 43 rūšių bandelės, 26 rūšių sausainiai, 35 rūšių pyragai ir net 25 rūšių tortai. Skirtingos rūšies gaminiai kuriami skirtingu metų laiku. Dabar, laukiant žiemos ir šv.Kalėdų, gaminamas itin sodraus skonio tikro šokolado tortas. Kaip kepyklų naujovė pristatomas ir špinatų tortas.

„Kas dieną kepiniams sunaudojame per tūkstantį kiaušinių bei pusšeštos tonos miltų“, – pabrėžė N. Juchnevič.

Ji teigė, jog visa ši produkcija, kaip ir į kepinius dedami varškė, grietinė, sviestas bei kiti pieno produktai, yra lietuviška, išaugina vietos ūkininkų. Pagardinus ir lietuviškomis, ir egzotinėmis uogomis bei vaisiais ar jų tyrėmis, iš minėtų produktų kasdien iškepama 900 kilogramų pyragų, per 7000 vienetų bandelių, 200 kilogramų sausainių, pagaminama per 400 tortų.

Pastebėta, kad bene noriausiai iš visų kitų konditerinių skanumynų Lietuvoje perkamas „Iki“ keptas Napoleono bei jogurtinis-vaisinis pyragai.

„Mūsų gaminiai skanūs todėl, kad į juos dedame itin kokybiškus produktus“, – sakė Kepyklų skyriaus vadovė. Ji pabrėžė, jog konditerijos cecho gaminiuose nenaudojami maisto priedai, į juos nededama citrinos rūgštis, vien citrinų sultys. „Pirkėjai neabejotinai atkreipė dėmesį, kad mūsų gaminių realizavimo terminas – itin trumpas. O tai reiškia, kad juose nėra konservantų bei kitokių gaminių galiojimą ilginančių medžiagų“, – priminė N. Juchnevič. Ką tik pagaminta konditerijos cechų produkcija po „Iki“ parduotuves išvežiojama kasdien.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"