Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
EKONOMIKA

Konservai populiariausi per šventes

 
2012 12 22 6:00
Apklausos duomenimis, per šventes konservus valgo 16,9 proc. lietuvių. / Phuketdeli.com nuotrauka
Apklausos duomenimis, per šventes konservus valgo 16,9 proc. lietuvių. / Phuketdeli.com nuotrauka

Žvėrienos perdirbimo įmonės „Viltlit“ atlikta internetinė gyventojų apklausa rodo, kad konservuotus maisto produktus renkasi 62,5 proc. lietuvių. 

Dažniausiai žmonės perka žuvies (21 proc.), daržovių (20,7 proc.) bei mėsos (17,4 proc.) konservus. Konservuoti maisto produktai yra populiariausi per šventes, taip pat iškylų metu bei žiemą.

„Konservuotus maisto produktus žmonės dažniau renkasi per šventes. Tai paprastas būdas praturtinti savo vaišių stalą įvairiais patiekalais. Tie, kurie ruošiasi išvykai gamtoje ar kelionei, pirmiausia galvoja apie patogumą, taigi planuodami maistą kelionei žmonės mielai renkasi konservus. Daugelis įsitikina, kad taip paruoštą maistą patogu ir saugu transportuoti, o svarbiausia tai, jog jis ilgai išlieka šviežias ir nepakeičia savo skonio savybių“, – teigia žvėrienos perdirbimo įmonės „Viltlit“ direktorius Vigilijus Vansevičius.

Apklausos duomenimis, per šventes konservus valgo 16,9 proc., per iškylas –14,5 proc. apklaustųjų. Žiemos ir kelionių metu konservuotą produkciją renkasi 12,9 proc. Lietuvos gyventojų.

Nurodydami priežastis, dėl kurių renkasi konservus, ketvirtadalis apklaustųjų nurodė tokių produktų praktiškumą. Patogias konservų laikymo sąlygas pabrėžė 23,1 proc. gyventojų. Beveik penktadalis lietuvių renkasi konservuotus produktus dėl pamėgtų skonio savybių.

Taip pat penktadalis respondentų nurodė, jog konservus valgo bent kartą per savaitę. Daugiau nei ketvirtadalis lietuvių juos valgyti norėtų dažniau. Vienas iš dešimties respondentų teigė, jog per pastaruosius metus jiems neteko valgyti konservuotų maisto produktų, tačiau norėtų juos išmėginti.

Vardydami savo mėgstamiausius konservus, lietuviai nurodė žuvies produktus – juos valgo 21 proc. lietuvių. Taip pat populiarūs daržovių konservai – juos labiausiai mėgsta penktadalis gyventojų. Mėsos konservus renkasi 17,4 proc. respondentų.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"