TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

Molėtai atidarė šašlykų sezoną

2014 06 28 9:33
Maxima.lt nuotrauka

Penktadienį Molėtuose prasidėjo visą vasarą truksiantį šašlykų receptų konkursą, pagal kurio laimėtojų receptus pagamintais produktais planuojama pradėti prekiauti jau šį rudenį.

Numatoma, kad prekybos tinklo „Maxima“ suburta ekspertų komisija vertins apie 1,5 tūkstančio įvairiuose regionuose sukurtų šašlykų receptų. „Norime išsiaiškinti lietuvių skonį ir išrinkti receptus, pagal kuriuos sukurtus patiekalus būtų lengva ir paprasta pagaminti pagaminti ir kurių sudtinių dalių skonis būtų gerai suderintas“, – LŽ sakė „Maxima“ atstovė spaudai Renata Saulytė. Ji pripažino, kad šašlykas nėra lietuviškos kilmės patiekalas, todėl, kad nebūtų įžeistos bičiulių gruzinų ambicijos, svarstoma į vertinimo komandą pakviesti ir kaukazietiškos virtuvės žinovų. Vis dėlto, anot R. Saulytės, jau dabar nėra abejonių, kad lietuviai mėgsta ne tokius aštrius šašlykus, kuriems marinuoti neretai užtenka ir majonezo su pagardais ar prieskoninių žolelių.

Jos teigimu, dabar „Maxima“ prekybos tinkle siūloma nusipirkti 25 rūšių sveriamų ir fasuotų šašlykų, kurių visą paletę galima rasti didžiausiuose šio tinklo prekybos centruose. Konkurse galės dalyvauti šašlykai, pagaminti iš kiaulienos, nors kaukaziečiai juos gamina daugiausia iš avienos. Veikiausiai nebus vertinami ir ne tokie populiarūs vištienos šašlykai arba tokie, kurie visiškai neatitiks šio patiekalo įvaizdžio – pavyzdžiui, ant iešmo suvėrus mėsos gabalus ir braškes. Neatmetama, kad nustačius ragautojų skonių skirtumus įvairiuose Lietuvos regionuose, galės šiek skirtis ir ketinamų siūlyti šašlykų receptūra, pavyzdžiui, Žemaitijoje ir Dzūkijoje esančiuose prekybos centruose.

Konkursai vyks miestų šventėse. Jų metu švenčių dalyviams ir svečiams bus siūloma paragauti ir „Maxima“ jau parduodamų gaminių. „Miestų šventės – puiki proga pabendrauti ir pasidalinti tuo, ką turime geriausia – maisto gamybos žiniomis ir gardžiu maistu“, – sako UAB „Maxima LT“ Maisto gamybos departamento direktorius Aidas Poleninas.

Per tris mėnesius ketinama pavaišinti apie 12 tūkstančių žmonių ir išdalinti beveik 1,5 tonos šašlykų.

Konkursas, prasidėjęs Molėtų Molio šventėje, baigsis rugsėjo pabaigoje Palangos Sveiko maisto šventėje. Per tris mėnesius „Maxima“ specialistai vertins vietos kulinarų meistriškumą ir Vilniaus, Elektrėnų, Zarasų, Ukmergės, Šilalės, Šiaulių, Utenos, Varėnos, Rokiškio ir Raseinių miestų šventėse.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"