Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATAŠVIETIMAS
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
EKONOMIKA

Parodų rūmuose - kulinarijos siautulys

 
R.Keliuotytė
R.Keliuotytė LŽ archyvo nuotrauka

Jau penktą kartą „Litexpo“ parodų ir kongresų centre rengiama Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF šį kartą atsiręžia į virtuvę, nes kartu vyksta ir tradicinė namų apyvokos reikmenų bei interjero paroda „Jūsų namai“.

„Litexpo“ lankytojai spalio 18-20 dienomis galės ne tik pamatyti tai, ką Lietuvos gamintojai siūlo šeimininkaujantiesiems namie, bet ir susipažinti su įvairių šalių virtuve, paskanauti jų valgių. Projekto vadovė Lilijana Dirsienė minėjo, kad abi parodas vienija bendra koncepcija ir moto – „Virtuvė kaip šeimos susitikimų ir bendravimo vieta“, todėl viskas jose suksis apie namų virtuvę.

Iš įvairių šalių

Kaip LŽ sakė „Litexpo“ parodų ir kongresų centro Rinkodaros ir viešųjų ryšių grupės vadovė Rasa Keliuotytė, laukiama atvykstant daugiau kaip 100 dalyvių iš kelių Europos šalių. Lankytojai išvys įspūdingą Italijos verslininkų ekspoziciją – net aštuonios kompanijos pristatys itališkus produktus (vyną, sūrį, alyvuoges, aliejų, pagardus, kitus skanėstus) ir ieškos Lietuvoje partnerių. Savo šalių produktų atveš naujos Graikijos, Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos bendrovės, parodoje bus atstovaujama ir Prancūzijos, Norvegijos, Islandijos gamintojams. Lankytojus taip pat pradžiugins floristų specialiai kurtos dekoracijos virtuvės ir stalo tema.

Mugės organizatorių teigimu, svarbiu jos akcentu taps lietuviška smulkiųjų gamintojų produkcija. Praėjusiais metais ypač daug lankytojų dėmesio sulaukęs „Gerovės“ konservų fabrikas šįmet pristatys naują asortimentą – tautines, lietuvių skoniui nostalgiškus prisiminimus keliančias uogienes ir įvairaus skonio užtepėles. Taip pat bus galima paragauti naujų padažų bei pagardų.

Natūralių uogienių, sulčių, džemo siūlys skanauti ir įsigyti bendrovė „Paslaugos žemdirbiams“. Ši įmonė aktyviai rūpinasi sveikos gyvensenos ir saugaus maisto aktualumu šiuolaikinėje visuomenėje, iš Lietuvoje auginamų vaisių bei daržovių kuria ir gamina inovatyvius, sveikus, saugius, be jokių sintetinių priedų ir konservantų produktus, kuriuose išsaugotos biologiškai vertingos medžiagos.

Bendrovė „Algekta“ kvies paragauti lietuviškų sulčių, vaisvandenių ir nealkoholinių tonizuojamųjų gėrimų. Smaližių nepamirš šokoladinio glaisto ir tikro šokolado gamintojas „Meškėnas“.

Įkvėpė lankytojai

Dviejų vienu metu vyksiančių parodų organizatoriai prisipažino, kad renkantis šių metų renginio temas didelės įtakos turėjo ankstesnių parodų lankytojų nuomonė. „Praėjusiais metais jautėme didžiulį žmonių susidomėjimą virtuve. Buvo pageidavimų įdėmiau susipažinti būtent su namų virtuve. Juk tai ne šiaip patalpa maistui gaminti, bet ir vieta, kurioje susitinkama, bendraujama. Todėl šiemet namų virtuvei skirtas abi parodas surengėme kartu“, - kalbėjo R.Keliuotytė.

Pasak L.Dirsienės, per parodas vyksiantys renginiai ir degustacijos leis lankytojams išplėsti turimas žinias apie maisto gaminimą, atrasti improvizacijos virtuvėje džiaugsmą ir turiningai praleisti laisvalaikį visai šeimai - ne tik suaugusiems, bet ir mažiesiems kulinarams.

Jau antrus metus centrine vieta besidomintiesiems maisto gaminimu taps interaktyvi kulinarinė erdvė „Virtuvės studija“. Tradicija galima vadinti ir ypatingo spindesio „Virtuvės studijai“ bei visai parodai suteikiančius kviestinius svečius, kurie noriai dalijasi maisto ruošimo subtilybėmis, patarimais ir paslaptimis. Charizmatiškų asmenybių netrūks ir šiemet – parodos svečių dieną, penktadienį, čia improvizuos ir su lankytojais bendraus kulinarinių TV laidų vedėja, receptų knygų autorė ir žurnalistė Beata Nicholson. Tą pačią dieną užsukusieji į „Virtuvės studiją“ turės retą progą susipažinti ir su picų kepėju Pietro Esposito, pasimokyti tikrų itališkų picų gamybos meno. Šeštadienį, šeimos dieną, tęsiant itališkos picos temą, į "Virtuvės studiją“ bus kviečiamos maistą gaminti mėgstančios šeimos. Čia vyks kulinarinės dvikovos tema „Mano firminė šeimyninė pica“.

Sekmadienį „Virtuvės studijoje“ jau antrą kartą šurmuliuos maisto gaminimu ir naujais receptais besidominčių kulinarinių tinklaraštininkų konkursas „Itališka improvizacija rudens tema“.

„Kasmet vykstančios tokios parodos yra vis kitokios. To, kas bus šiemet, kitąmet lankytojai jau nebeišvys. Tikimės, kad išliks tik kai kurie tradiciniai renginiai – „Virtuvės studija“, kulinarinių tinklaraštininkų konkursas“, - pabrėžė R.Keliuotytė.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataŠvietimasTrasaKarjera
Žmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"