TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

Paukštienos mėgėjų apetitas didėja

2014 08 25 6:00
LŽ archyvo nuotrauka

Paukštienos gamyba Lietuvoje didėja. Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos įmonėse paskersta beveik 8 proc. daugiau paukščių. Verslininkai skelbia atradę naujų rinkų ir didinantys pardavimą tiek vidaus, tiek ir užsienio rinkose.

Šių metų pirmąjį pusmetį Lietuvos įmonėse paukštienos gamyba didėjo. Skelbiama, Lietuvos įmonėse buvo paskersta 24,57 mln. vnt. paukščių ir pagaminta 46,94 tūkst. t paukštienos skerdenų, atitinkamai 4,4 proc. ir beveik 8 proc. daugiau nei 2013 m. pirmąjį pusmetį, taip pat 1,7 ir beveik 1 proc. daugiau nei 2013 m. antrąjį pusmetį. Iš to skaičiaus vištienos skerdenų gamybos apimtys 2014 m. pirmąjį pusmetį, lyginant su 2013 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 8,11 proc. ir sudarė 44,68 tūkst. tonų, o kalakutienos – 5,6 proc. ir sudarė 2,26 tūkst. t. Tokius duomenis paskelbė Žemės ūkio informacijos ir verslo centras.

Vilioja maža kaina

„Paukštienos suvartojimas mūsų šalyje sparčiai didėja. Antai 2002–2003 metais paukštienos suvartojimas vienam gyventojui per metus sudarė atitinkamai 12 ir 15 kg, o 2011 ir 2012 metais vienas Lietuvos gyventojas vidutiniškai vištienos suvartojo jau 22 ir 23 kilogramus per metus“, – LŽ komentavo Žemės ūkio informacijos ir verslo centro (ŽŪIVC) generalinis direktorius Sigitas Puodžiukas.

Žemės ūkio specialistai aiškina, kad paukštienos suvartojimas didėja dėl mažos jos kainos bei maistinių savybių. Paukštieną vartotojai renkasi kaip pigesnę alternatyvą kitoms mėsos rūšims, be to, paukštiena vertinama dėl didelio baltymų kiekio bei mažo riebalų procento.

Didžiausia paukštienos gamintoja Europos Sąjungoje išlieka Lenkija.

Veža į Prancūzijos salas

Apie gerus įmonės rezultatus pranešė ir „KG Group“. Bendrovė nurodė, kad pirmąjį šių metų pusmetį ženkliai padidino šviežios atvėsintos (nešaldytos) vištienos eksportą, o vietinėje rinkoje – produktų su pridėtine verte pardavimą. „2013 m. pradėtas šviežios atvėsintos vištienos eksportas į Vakarų Europos bei Skandinavijos šalis dar labiau išaugo šiais metais. Be to, šiemet plečiame ir termiškai apdorotų vištienos gaminių eksportą užsienio rinkose, antai vištienos dešreles eksportuojame į Prancūzijos salas (Gvadelupos, Martinikos ir kt.) bei Tadžikistaną“, – pranešime spaudai komentavo įmonių grupės „KG Group“ vadovas Tautvydas Barštys.

Pasak pranešimo, Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai tiekia savo produkciją į pasaulinį greito aptarnavimo restoranų tinklą KFC („Kentucky Fried Chicken“), į kurį tiekimo apimtys, bendrovės teigimu, padidėjo tris kartus. Vilniaus paukštynas tiekimą į šį tinklą pradėjo pernai metų rugsėjį, o Kaišiadorių paukštynas – šių metų gegužę.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"