TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

Per šventes lietuviai plačiau atvėrė pinigines

2014 01 29 12:45
„Iki“ prekybos tinkle 2013 m. gruodžio mėn. pardavimas išaugo 4 proc. Ritos Stankevičiūtės (LŽ) nuotrauka

Lietuviai šias Kalėdas ir Naujuosius metus pasitiko prie gausesnio šventinio stalo. „Iki“ prekybos tinkle 2013 m. gruodžio mėn. pardavimas išaugo 4 proc. palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2012 m.

Prieššventiniu laikotarpiu ypač populiarios buvo „Iki“ meistrų pagamintos šviežios salotos bei silkių gaminiai. Per šventes pirkėjai išliko ištikimi karpiams, lepinosi tortais bei gurmaniškais skanėstais.

„Lietuvių apsipirkimo įpročiai šventiniu laikotarpiu nepasikeitė. Pirkėjai išliko ištikimi tradiciniams šventiniams patiekalams – tokiems kaip silkė, karpis ar vištiena. Ūgtelėję pardavimai rodo, kad per šias šventes pirkėjų šventinis stalas buvo gausesnis“ – teigė „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.

Iš žuvų produktų populiariausi tradiciškai išliko gyvi paprastieji karpiai. Jų pardavimas ūgtelėjo beveik 50 proc. Kaip ir kasmet, šventiniu laikotarpiu išaugo šviežios mėsos pardavimas – jie padidėjo daugiau kaip 6 proc. Iš mėsos populiariausia buvo vištiena, jos parduota net 30 proc. daugiau. Taip pat 11 proc. išaugo kiaulienos pardavimai. Jautieną rinkosi kiek mažiau pirkėjų, jos pardavimai sumažėjo apie 3 proc.

Kalėdiniu laikotarpiu ypač išaugo įvairių skanėstų bei kitų konditerijos gaminių populiarumas – „Iki“ konditerijos skyriaus pardavimai padidėjo apie 5 proc. Populiariausi išliko tortai, jų 2013 m. gruodžio mėn. parduota net 15 proc. daugiau nei 2012 m. palyginamuoju laikotarpiu.

Per šventes padidėjo ir „Iki“ kepyklose paruoštos specialios tešlos kepiniams pardavimas – tai rodo, kad nemažai pirkėjų skanėstus gaminosi patys. Taip pat populiarūs buvo švieži rankų darbo kūčiukai, krosnyje kepta duona, jau pirkėjų pamėgti prancūziški bei sviestiniai gurmaniški batonai.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"