TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

Pirkėjai prieš Kalėdas šluoja maisto produktus ir indus

2013 12 19 15:17
Prieš Kalėdų šventes iki kelių kartų išaugo įvairių kepinių, salotų ir žuvies patiekalų, taip pat maisto ruošai skirtų indų pardavimai. LŽ archyvo nuotrauka

Artėjant žiemos šventėms iki kelių kartų išaugo įvairių kepinių, salotų ir žuvies patiekalų, taip pat maisto ruošai skirtų indų pardavimai. Tai rodo, kad Kūčių ir Kalėdų stalui gyventojai stengiasi kuo daugiau patiekalų pasigaminti patys. Greta tradicinių patiekalų stengiamasi paruošti ir įdomesnių, įvairesnių, rūpinamasi ir tuo, kaip ir kokiuose induose valgiai ant šventinio stalo bus patiekiami.

Ilgiau galiojančius maisto gamybai naudojamus produktus – konservuotus žirnelius, kukurūzus, miltus, cukrų, aguonas, aliejų ir panašius – pirkėjai žiemos šventėms pradėjo pirkti jau gruodžio pradžioje. Lyginant šių metų lapkričio ir gruodžio pirmas savaites, apie du kartus daugiau gruodį nupirkta konservuotų žirnelių, džiovintų vaisių ir įvairių konditerijos priedų, riešutų, alyvuogių aliejaus. Prieš pat šventes tikimasi, kad pirkėjai, kaip ir kasmet, gausiau pirks šviežių vaisių ir daržovių, džiovintų grybų, žuvies – ypač karpių ir silkės.

„Rūpindamiesi savo pirkėjais artėjant šventėms visuomet pasiūlome jiems šviežių ir kokybiškų jau paruoštų patiekalų už prieinamą kainą – nuo įvairiai paruoštos mėsos, žuvies, užkandžių iki tortų, todėl neretai taupydami laiką tiesiog nusiperka patiekalus ir patys gamina mažiau. Vis tik Kūčios ir Kalėdos yra tos šventės, kurioms pirkėjai stengiasi ant bendro šeimos stalo padėti kuo daugiau savo rankomis paruoštų valgių, kas iki kelių kartų išaugina visų su maisto gamyba susijusių prekių paklausą“, – sakė Andrius Petraitis, prekybos tinklo „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas.

Kad pirkėjai šventiniam stalui gamina daugiau nei įprasta rodo ir maisto gamybai skirtų indų pardavimai, kurie lyginant šių metų lapkričio ir gruodžio pirmas savaites išaugo net kelis kartus. Keptuvių, puodų gruodį nupirkta net 7,5 karto daugiau, kepimo, troškinimo indų – 4 kartus daugiau. Norėdami gražiai patiekti savo paruoštus patiekalus pirkėjai gruodžio pradžioje net 32 kartus daugiau įsigijo servizų, 6 kartus daugiau – puodelių ir 5 kartus daugiau taurių nei tuo pačiu metu lapkritį.

„Taip pat pastebime, kad jau kelis metus iš eilės gyventojai šventiniam stalui nori paruošti ir įdomesnių patiekalų. Pavyzdžiui, šiemet gruodį palyginus su tuo pačiu metu pernai daugiau negu trečdaliu nupirkta sūdytų, marinuotų ar šaldytų jūros produktų. Daugiau nuperkama ir įvairių gurmaniškų padažų, prieskonių, užkandžių“, – pasakojo A. Petraitis.

Kūčioms ir Kalėdoms perkami ir kai kurie jau paruošti patiekalai – tai kūčiukai, aguonų pyragai, žuvies ir mėsos vyniotiniai, žuvis ir mėsa drebučiuose ar su įvairiais pagardais. Jau paruošti kulinarijos ir konditerijos patiekalai ypač išpopuliarėja tarpušvenčiu, taip pat Naujųjų metų išvakarėse.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"