Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
EKONOMIKA

Pirkti jūros gėrybių lietuviai važiuoja į Latviją

 
2016 05 23 10:31
„Lietuvos žinių“ archyvo nuotraukos

Pastaruoju metu nepaprastai išaugo srautas Lietuvos gyventojų, vykstančių apsipirkti į Latviją žuvų ir jūros gėrybių. Penktadieniais ir šeštadieniais lietuviai sudaro apie 25 procentus pirkėjų, apsilankančių Rygos centriniame turguje ir delikatesų turguje „Gastronome“.

Delikatesų turgaus savininkės įmonių grupės „REATON“ rinkodaros departamento direktorius Kęstutis Isakas mano, kad lietuvius į Rygą pirmiausia traukia kainos. „Lietuvoje kilęs nepasitenkinimas yra suprantamas, kadangi šiuo metu šviežių žuvų ir jūros gėrybių kainos Latvijoje žemesnės. Kai kurie produktai pigesni net iki 30 procentų“, – sako jis.

Be to, Rygos centriniame turguje gausus Baltijos jūroje sugaunamų ir Latvijoje auginamų žuvų asortimentas. O delikatesų turguje – didžiausias jūros gėrybių bei šviežių žuvų iš visų pasaulio jūrų ir vandenynų pasirinkimas.

„Krevetės pristatomos iš Senegalo, Madagaskaro, omarai – iš Kanados, krabai – iš Kamčiatkos, lašišos – iš Škotijos. Vien austrių delikatesų turguje siūloma daugiau nei 20 rūšių. Delikatesų turguje prekiaujama tik atvėsintomis žuvimis ir jūros gėrybėmis. Asortimentą sudaro keli šimtai pozicijų. Šviežia produkcija pristatoma iš viso pasaulio net tris kartus per savaitę. Didžioji dalis atkeliauja lėktuvais“, – pasakojo K. Isakas.

Pasak jo, lietuviai delikatesų turguje dažniausiai perka šviežias doradas, tuną, austres, langustus, krabus, omarus, midijas. Dauguma pirkėjų – iš Šiaulių, Panevėžio, Kauno ir Vilniaus.

Per keturis šių metų mėnesius žuvų pardavimas išaugo 17 procentų, o jūros gėrybių – 28 procentais.

Vienintelis delikatesų turgus Baltijos šalyse „Gastronome“ buvo atidarytas 2002 metais. Jis įsikūrė prabangiame Rygos prekybos centre „mc2“. Delikatesų turgaus asortimentą sudaro daugiau nei 5 tūkst. maisto produktų iš viso pasaulio.

Vidutiniškai Baltijos šalyse vienas šeimos narys suvalgo apie 7 kilogramų, pasaulyje – 19 kilogramų žuvų.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"