TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

Šviežių žuvų mitybos racione daugėja

2014 11 15 6:00
"Maxima LT" nuotrauka

Šiemet lietuviai nuperka daugiau šviežių žuvų ir dažniau renkasi retesnes jų rūšis.

Vidutiniškai per dešimt šių metų mėnesių, prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, jo parduotuvėse nupirkta 7 proc. daugiau šviežių žuvų nei tuo pačiu metu pernai. Kai kuriais mėnesiais, pavyzdžiui, balandį, ruošdami Velykų stalą pirkėjai suvartojo net 22 proc. daugiau šviežių žuvų. Panašaus augimo tikimasi ir per paskutinius du mėnesius, nes šviežių žuvų pardavimą gerokai didina tradiciškai lapkritį „Maxima“ parduotuvėse vykstantis Žuvų turgus, o gruodį – didžiosios metų šventės.

„Šviežios žuvys ir jūros gėrybės neretai vis dar laikomos prabangos produktu. Vis tik jau keleri metai savo pirkėjus skatiname vartoti daugiau šviežių žuvų: kruopščiai atrenkame šalyje bei svetur veikiančius žuvies ūkius, iš kurių žuvys atkeliauja į mūsų parduotuves, stengiamės savo pirkėjams pasiūlyti retesnių rūšių žuvų, egzotiškesnių jūros gėrybių, užtikrinti geras kainas. Tad ilgainiui pastebime, kad vis dažniau mūsų klientų į savo kasdienį racioną įtraukia būtent žuvis“, – sakė "Maxima LT" Komercijos departamento direktorė Nijolė Penkovskienė.

Pasak jos, per kalendorinius metus „Maxima“ prekybos centruose vidutiniškai parduodama beveik 500 tonų gyvų, dar apie 150 - šviežių, išdorotų žuvų ir 155 tonos jūros gėrybių. Tradiciškai daugiausiai jų nuperkama lapkritį, vykstant Žuvų turgui – kai pasiūlomos naujų rūšių žuvų ir kitų jūros produktų, kiekvieną savaitę žuvims ir jūros gėrybėms taikomos akcijos.

„Maxima“ duomenimis, pačiu populiariausiu jūros produktu jau daug metų išlieka lašiša. Šiemet padaugėjo perkančiųjų lašišos filė, didkepsnius. Pagal populiarumą po lašišos rikiuojasi atšaldytos virtos krevetės, auksaspalvės dorados ir mažaakių pangasijų filė. Iš Lietuvoje pagaunamų žuvų populiariausi atšaldyti paprastieji karšiai, Europinės lydekos, Baltijos menkės, vaivorykštiniai upėtakiai, paprastieji lynai ir paprastosios kuojos, nuolat auga gyvų karpių pardavimai, kurie rekordines aukštumas pasiekia Kūčių išvakarėse.

Jau keleri pastarieji metai daugiausiai šviežių žuvų nuperka ir suvartoja vyresnio amžiaus žmonės, tačiau šiemet daugiau jų perka ir jaunimas, ypač jaunos šeimos. Tai siejama su pastaruoju metu sparčiai populiarėjančiomis sveiko gyvenimo būdo idėjomis, mitybos specialistų rekomendacijomis vartoti daugiau šviežių žuvų.

Atsižvelgus į klientų lūkesčius „Maxima“ parduotuvėse siūloma beveik 50 skirtingų pavadinimų šviežių ir atvėsintų žuvų ir jūros gėrybių produktų, tarp kurių yra jau išdorotų žuvų, išpjaustytos filė ir paruoštų gamybai žuvies produktų. Lietuviškos žuvys bei jos produktai „Maxima“ prekybos tinkle sudaro beveik 50 proc. viso žuvų asortimento. Kitos atkeliauja iš Norvegijos, Prancūzijos žuvies ūkių, Baltijos jūros ir Kuršių marių.

Šiemet Žuvų turgus „Maxima“ parduotuvėse jau prasidėjo ir vyks iki gruodžio vidurio. Pirkėjams patraukliomis kainomis siūloma įsigyti ne tik lietuviams jau įprastų žuvų, bet ir ryklio, tuno, taip pat – kardžuvių, otų, vilešerių, paltusų, auksinių doradų, jūros ešerių, papūgžuvių, tilapijų, šamų ir kitų retesnių žuvų. Didesnėse tinklo parduotuvėse gausu ir įvairių krevečių, moliuskų, kalmarų, austrių, gyvų krabų. Šiemet Žuvų turguje bus ir naujovių, keletas jų – asortimentas bus papildytas mažaisiais aštuonkojais ir sepijomis, dar vienos rūšies – šiaurinėmis – krevetėmis.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"