TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

Vartus atveria smulkūs optimistai

2012 10 20 6:13
Oresto Gurevičiaus nuotraukos/Verslo centro naujokės - kavinė ir maisto parduotuvė, o netrukus bus atidarytas dar vienas restoranas.

Finansinę komą išgyvenęs verslo centras "Vilniaus vartai" atsigauna: į kelių smulkių nuomininkų - parduotuvių ir sporto klubo - draugiją čia įsiterpia jau antras restoranas.

Restoranų verslas nepabūgo sostinės verslo centrą "Vilniaus vartai" persekiojusių nesėkmių ir įsikuria čia su kitais smulkiaisiais verslais, kurie pagal naują strategiją dabar užims šias patalpas. Verslininkai kuriasi prestižinėse patalpose ir optimistiškai vertina savo veiklos ateitį.

Verslo centrui, anksčiau garsėjusiam vienomis prabangiausių ir žinomiausių mados dizainerių drabužių parduotuvių, lankytojų srautą sugrąžina maitinimo paslaugos, o ypač dienos pietūs. "Vilniaus vartų" patalpas nuomojančios UAB "Ranga IV investicijos" pardavimų vadovas Mantas Skipitis LŽ patvirtino, kad vietoj prabangaus kokteilių baro "Liv Lounge" jau veikia europietiško maisto restoranas "Stebuklai", o neseniai atidaryta ir UAB "Bagel cafe" kavinė su parduotuve "Vilniaus gastronomas". Be jų, "Vilniaus vartuose" veikia kelios prabangios drabužių ir viena laikrodžių parduotuvė bei moterims skirtas sporto ir SPA klubas "LaJazz".

Lankytojų netrūksta

"Vilniaus gastronomo" vadovė Violita Kossak-Baleišienė LŽ sakė, kad pavadinimą rinktis pasufleravo idėja kavinėje įrengti ir maisto parduotuvę. "Pasiklausinėjome aplinkinių, apsižvalgėme ir pamatėme, kad aplinkui trūksta maisto parduotuvių. Nusprendėme, kad verta atgaivinti šią vietą - aplink daug biurų, o dienos pietų pasiūla - nedidelė", - pasakojo ji.

Įmonės vadovė sakė, kad "Vilniaus gastronome" veikia greitojo maisto restoranėlis, vaišinantis amerikietiškais riestainiais, salotomis, sriuba, kava, o parduotuvėje klientams siūloma kulinarijos ir konditerijos gaminių, kurie gaminami čia pat įrengtoje restorano virtuvėje. Kepama duona, tortai, pyragaičiai, ruošiamos užtepėlės ir salotos. Be to, prekiaujama gurmanams skirtais sūriais, kumpiais bei gėrimais iš Italijos, Ispanijos, Prancūzijos.

"Dirbame trečią dieną, taigi pradžia yra sėkminga, ateina daug lankytojų, daugiausia - netoliese dirbantys žmonės. Kitą savaitę antrame verslo centro aukšte atidarysime 60 vietų restoraną, kuriame gaminsime europietiškos virtuvės patiekalus", - vakar optimistiškai su LŽ kalbėjo V.Kossak-Baleišienė. Jos teigimu, ir kavinė, ir restoranas įrengti investuojant tik lietuvišką kapitalą, įmonė jau turi 14 darbuotojų.

"Vilniaus vartuose" ilgiau, pusantro mėnesio, veikiančio restorano "Stebuklai" specialistė Evelina Petraitytė sakė, kad 90 vietų maitinimo įstaigoje lankytojų būna pakankamai visą dieną. "Lankytojų srautas yra pakankamas, ateina aplinkinių biurų darbuotojai. Nesigailime atradę šią vietą", - tikino ji.

Komercinis gyvenamasis kompleksas "Vilniaus vartai" pastatytas daugiau nei hektaro plote. Jį sudaro penki korpusai: trys šalia ir du virš Geležinio Vilko gatvės automobilių tunelio.

2007 metų rudenį čia buvo atidaryta 15 parduotuvių, kuriose prekiauta prabangių prekės ženklų gaminiais. Tačiau 2010 metų pradžioje  verslas žlugo, ir pora metų kompleksas "Vilniaus vartai" merdėjo.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"