Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR IT
EKONOMIKA

Velykos išaugino pinigų perlaidas

2016 03 24 10:55
Lietuvos pašto nuotrauka

Artėjant šv. Velykoms pinigų perlaidų gyventojai išsiunčia net perpus daugiau nei įprastai. Lietuvos pašto skaičiavimu, šįmet pinigų perlaidų prieš šv. Velykas siunčiama penktadaliu daugiau nei pernai.

„Tradiciškai prieš didžiąsias metų šventes itin ženkliai išauga siunčiamų pinigų perlaidų skaičius. Aktyviausiai pinigų perlaidos siunčiamos prieš šv. Velykas, o šią savaitę pinigų per paštus ir finansinių paslaugų „PayPost“ skyrius išsiunčiama ir atsiimama daugiausiai.

Galima spėti, kad pinigų perlaida prieš šv. Velykas tampa vienu iš būdu pasveikinti savo artimuosius“, – pažymėjo Lietuvos pašto Finansinių paslaugų departamento vadovė Neringa Knyvienė.

Prieš šv. Velykas populiaresnės yra Lietuvoje siunčiamos pinigų perlaidos, tačiau šiuo metu išaugęs ir tarptautinių – tiek siunčiamųjų, tiek gaunamųjų pinigų perlaidų srautas, rašoma Lietuvos pašto pranešime žiniasklaidai.

Daugiausia pinigų perlaidų keliauja į Rusiją, Ukrainą, Jungtinę Karalystę, Vokietiją ir Baltarusiją. Vidutinė iš Lietuvos į užsienį siunčiama pinigų suma – 220 eurų.

Tuo tarpu į Lietuvą dažniausiai pinigai yra siunčiami iš Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Vokietijos, Airijos, Rusijos. Iš svetur gaunama vidutinė pinigų perlaida – 250 eurų.

Šįmet prieš šv. Velykas, palyginti su atitinkamu 2015-ųjų laikotarpiu, vietinių pinigų perlaidų padaugėjo 21,8 proc. Tuo tarpu į užsienį iš Lietuvos išsiųsta 22,1 proc., o iš užsienio gauta 18,4 proc. daugiau pinigų perlaidų. „Tolygus į užsienį siunčiamų ir iš svetur į Lietuvą gaunamų pinigų perlaidų augimas rodo, kad Lietuva tampa ne tik pinigus gaunančiąja, kaip būdavo anksčiau, bet ir juos siunčiančiąja šalimi“, – teigė N. Knyvienė.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"