TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

Vilniuje duris atvėrė dvyliktas “Hesburger” restoranas

2013 12 20 11:35
Vilniuje šiuo metu veikia 12 „Hesburger“ restoranų. Romo Jurgaičio (LŽ) nuotrauka

Didžiausias restoranų tinklas Baltijos šalyse ir Suomijoje „Hesburger“ į naująjį restoraną Vilniuje investavo daugiau kaip 10 mln. litų. Tai jau 12-asis „Hesburger“ restoranas Vilniuje , 36-asis - Lietuvoje ir 107-asis - Baltijos šalyse.

„Džiaugiamės, kad mūsų restoranai sparčiai plečiasi Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse. Šiuo metu Baltijos valstybėse veikia 107 restoranai, o ateityje jų dar daugės. Stengiamės, kad mūsų restoranai būtų kuo patrauklesni Lietuvos gyventojams, todėl siekiame, kad jie būtų statomi patogioje vietoje. Restoranų valgiaraštis yra platus, jame galima rasti maistingų ir skanių valgių“, - teigė „Hesburger“ plėtros direktorė Ieva Salmela.

Baltijos šalių gyventojų mitybos įpročių tyrimo, kuris atskleidė, kad dauguma lietuvių vertina „Hesburger“ už greitą aptarnavimą bei skanų maistą. „Hesburger“ šiuo metu yra vienas mėgstamiausių ir geriausiai žinomų greito maisto restoranų Lietuvoje.

Prieš kelias savaitės bendrovė atidarė restoraną Kaune, Baltų prospekte, į kurį investavo daugiau kaip 4 mln. litų. Į Vilniuje, Ukmergės plente, šią savaitę atidarytą restoraną „Hesburger“ investavo 10 mln litų. Trijų aukštų restorane yra 90 sėdimų vietų, jame darbą pradėjo 20 naujų darbuotojų.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 36, Baltijos šalyse – 107, o Suomijoje net 278 „Hesburger“ restoranai. Baltijos šalių restoranuose darbuojasi apie 1100 žmonių.

„Hesburger“ kartu su Estijos socialinių tyrimų centru „Socio Uuringukeskus” šiais metais atliko gyventojų apklausą. Pasak tyrimo, šiemet lietuviams vieni iš svarbiausių kriterijų, renkantis greitojo maisto restoraną, yra maisto kokybė bei skonis, patiekalo patiekimas ir tik tuomet - kaina. Lietuviai taip pat vertina patogią restorano lokaciją ir teikiamus specialius pasiūlymus.

Lietuvių kriterijai renkantis greitojo maisto restoranus lyginant su 2012 m., pasikeitė. Priešingai nei praėjusiais metais, 2013-aisiais klientai labiau linkę analizuoti informaciją apie produkto sudėtį, atkreipia dėmesį į aptarnavimo kokybę, daugiau domisi specialiais pasiūlymais šeimoms ir vaikams.

„Hesburger” – Suomijoje įsikūrusi šeimos bendrovė. Restoranų tinklas buvo įkurtas 1966 m., kai miestelyje Naantali buvo atidarytas grilio kioskas. Pirmasis „Hesburger“ restoranas duris atvėrė 1980 m. Turku, ir pamažu užkariavo vietinę rinką bei aplinkinius regionus. Iš viso bendrovėje dirba 6100 darbuotojų, veikia 400 „Hesburger“ restoranų. Lietuvoje bendrovė veikia nuo 2007 m., šiuo metu 36-juose restoranuose dirba 406 žmonės.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"