TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
EKONOMIKA

Žuvies daugiausia nuperkama prieš Kalėdas

2014 12 09 11:38
Oresto Gurevičiaus (LŽ) nuotrauka

Lietuvos gyventojai žuvį dažniau prisimena prieš Kalėdas, kai šio produkto pardavimas padidėja 4-5 kartus. O vakariečiai žuvies produktus reguliariai vartoja visus metus.

Artėjant šventėms, daugiausia Lietuvoje yra parduodama silkės, o užsienyje vienodai populiarios ir silkė, ir lašiša.

Daugiausia žuvies Lietuvoje parduodama antrąją gruodžio savaitę. „Pernai per dvi savaites iki Kalėdų žuvies produktų buvo nupirkta 3 kartus daugiau nei per dvi savaites iki Velykų. Kūčios ir Kalėdos yra tas laikotarpis, kai žuvies mūsų šalyje suvartojama daugiausia ir ji yra pati populiariausia“, - sakė Marijampolės žuvies ir valgomųjų ledų gamintojos „ICECO“ Marketingo skyriaus vadovė Sigita Dabulė.

Lietuvoje prieškalėdiniu laikotarpiu populiariausia – klasikinė, mažai sūdyta silkė, sūdyta silkė skardose bei šaltai rūkyta lašiša. „Vartotojų įpročiai šiek tiek ima keistis – šiemet pirkėjai renkasi ir jau paruoštas vartoti silkių mišraines bei kitus žuvies produktus, kuriuos galima iškart patiekti į stalą“, - pastebėjo S. Dabulė.

Silkė ir jos produktai Lietuvoje išlieka pati populiariausia žuvis visus metus. Žuvies ir žuvies produktų vartojimo“ tyrimo, kurį pernai atliko bendrovė „SIC“, duomenimis, silkę per pastaruosius 12 mėnesių vartojo dauguma – 75 proc. – apklaustų žuvies ir žuvies produktų vartotojų. Lašišą ir jos produktus renkasi 46 proc. respondentų. Lietuvoje populiari ne tik šviežia, bet ir šaldyta žuvis. Bent kartą per mėnesį ją renkasi 53 proc.

Tyrimo duomenimis, Lietuvos gyventojai, ypač jaunimas, vartoja mažai žuvies. Bent kartą per mėnesį žuvį ir žuvies produktus vartoja 80 proc. apklaustųjų, tik 35 proc. apklaustųjų šiuos produktus vartoja bent kartą per savaitę, o kelis kartus per savaitę – vos 10 proc. Žuvį dažniau vartoja kiek vyresni, 50–59 metų žmonės, tarp retai vartojančių (kartą per 3 mėn. ir rečiau) bei nevartojančių daugiau yra vyrų ir jaunimo.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
EKONOMIKA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"