TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
GIMTASIS KRAŠTAS

Atlaidai – priežastis susitikti

2016 06 06 6:00

Birželio 4 d. Pažaislio vienuolyne tradiciškai minima Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo pas Elzbietą bažnyčios titulinių atlaidų diena. Jos metu ne tik meldžiamasi, žiūrimas spektaklis, bet ir rengiami pietūs kartu su Maltos ordino savanoriais bei globojamais senjorais. 

25-erius veiklos metus Lietuvoje minintis Maltos ordinas vienu iš savo tikslų laiko rūpestį vyresnio amžiaus vienišais asmenimis.

„Taip sutapo, kad per ketvirtį amžiaus dalis mūsų savanorių patys tapo senjorais. Tačiau aktyvumo ir energijos jie neprarado“, – sakė „Maltos ordinas Lietuva“ generalinis sekretorius Eitvydas Bingelis.

Anot jo, šiuo metu organizacijoje veikia du senjorų klubai. Vienas jų vienija aktyvius žmones, kurių dauguma vykdė savanorių pareigas. Kitas yra skirtas globojamiems asmenims.

„Su svetingumo kompleksu „Monte Pacis“ ir seserimis kazimierietėmis bendraujame kelis metus. Esame dalyvavę ne tik atlaiduose, bet ir patys inicijavę skaitymus, koncertus. Planuojame masiškesnių renginių ciklą, kuriame galėtų dalyvauti ir Kauno senjorai“, – sakė E. Bingelis.

Maltos ordinas pasaulyje veikia daugiau kaip 960 metų. Ketvirtį amžiaus organizacija veiklą vysto ir Lietuvoje. Pagrindiniai renginiai, skirti maltiečių jubiliejui, bus rengiami rugsėjį. Vienas svarbiausių akcentų – skulptūros savanoriams atidengimas Trakuose, Angelų kalvoje.

„Po atlaidų, šv. Mišių bei spektaklio, jau tradiciškai, gražios užsimezgusios bendrystės su Maltos ordino pagalbos tarnyba dėka, globojamus senjorus ir juos lydinčius maltiečius savanorius vaišinome pietumis, vienuolyne auginta arbata ir ypatingomis, pagal seserų diktuotą senovinį receptą keptomis bandelėmis“, – sakė „Monte Pacis“ vadovė Indra Ramanauskienė.

Virtuvės šefas Ernestas Viršilas susirinkusiems paruošė košę iš lęšių, pupelių, avinžirnių, grikių ir mėsos.

„Tai – penkių grūdų košė, pagardinta vienuolyno teritorijoje augintomis žolelėmis“, – sakė pašnekovas.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
GIMTASIS KRAŠTAS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"