TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
GIMTASIS KRAŠTAS

Auksinio rudens Neringa neišnaudoja

2015 10 02 6:00
Kuršių nerija rudenį galėtų pritraukti daug daugiau turistų, jei nebūtų uždaryta daugybė maitinimo įstaigų. Deniso Nikitenkos (LŽ) nuotrauka

Neringos valdžia ir vietinio turizmo propaguotojai ėmė spausti verslininkus į kampą, kad maitinimo įstaigos nebūtų masiškai uždaromos vos prasidėjus rudeniui.

„Tai yra didžiulė problema, nes jau nuo rugsėjo pradžios Nidoje uždaroma apie 70 proc. kavinių. Nors būtent rudeninė gamta, unikalus kraštovaizdžio peizažas daugumą traukia atvykti į Neringą. Jei tik kavinės veiktų bent mėnesiu ilgiau, būtų galima sėkmingai pratęsti sezoną“, - LŽ sakė vienas vilnietis.

Tačiau maitinimo įtaigų valdytojai aiškina, kad vasarą įdarbina daug studentų, kurie prasidėjus mokslo metams išvažiuoja. Esą jei būtų darbuotojų, kavinės veiktų ir rudenį.

Antplūdžiui nepasirengė

Neringos vicemeras Dovydas Mikelis./neringa.lt nuotrauka

Tuo metu, kai visoje Lietuvoje vis labiau įsigali rudeniški orai, į Kuršių neriją gali sugrįžti vasarą. Tad ne veltui rudenį į Neringą plūsta gamtos fotografai, o ir nemažai žmonių būtent rugsėjį ar spalio pradžioje ypač pamėgo lankytis pusiasalyje dėl šiltesnio oro ir nuostabių gamtos vaizdų.

„Keliautojų, turistų rugsėjį apsilanko daugiau, nei, pavyzdžiui, gegužę. Žmonės labai mėgsta aplankyti tokią Kuršių neriją, kokios nebūna vasarą, turistinio sezono įkarštyje. Tačiau bėda, kad rudenį nustoja veikti daugybė kavinių ir lankytojai patiria diskomfortą“, - pripažino Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro direktoriaus pavaduotoja Eglė Baltranaitė. Ji pabrėžė, kad veikiančių maitinimo įstaigų poreikis Neringoje rudenį yra didelis, tačiau verslininkai jau rugsėjo pradžioje uždaro kavinių duris.

Paklausos ir pasiūlos neatitikimo pavyzdžiu tapo praėjusį šeštadienį Nidoje vykęs renginys: pusės maratono bėgimas. „Susirinko apie 850 įvairaus amžiaus dalyvių, o kur dar juos lydėję artimieji, draugai. Tačiau buvome gerokai apstulbę, kad Nidos kavinės visiškai nebuvo pasirengusios priimti tiek žmonių. Daugybė maitinimo įstaigų kažkodėl nedirbo, o kelios veikiančios buvo sausakimšos“, - LŽ pasakojo vilnietis. Anot jo, gerai bent tai, kad rasti rudenį veikiančių apgyvendinimo įstaigų nebuvo problemų.

„Kurortų verslininkai dažnai skundžiasi dėl sezoniškumo. Juk galėtų išnaudoti ir auksinį Neringos rudenį. Lankytojų yra, o maitinimo įstaigos, užuot gavusios pelno, uždarytos tarsi paskelbus karantiną“, - stebėjosi pusmaratonio dalyvis.

Dažniau susitikinės

Tačiau LŽ kalbintas Neringos vicemeras Dovydas Mikelis neįvardijo priemonių pratęsti kurortinį sezoną. „Visi žinome, kokia yra specifinė Kuršių nerija ir kokie drakoniški yra jai galiojantys teritorijų planavimo dokumentai. Ne tik atidaryti naują kavinę, bet ir ją praplėsti yra labai sudėtinga. Todėl jų yra tiek, kiek yra. Verslininkai skaičiuoja, kiek mėnesių galima išlaikyti personalą, kad nepatirtų nuostolių“, - teigė politikas.

Jo manymu, viena iš paskatų verslininkams galėtų būti taikomos nekilnojamojo turto ar kitokios mokesčių lengvatos. „Taip galėtume paskatinti tuos, kurie neuždaro kavinių durų vos pasibaigus vasarai. Kol kas su verslo atstovais susitarėme daug dažniau susitikti ir bandyti derinti veiksmus, kad į šventes ir žiemą ar vėlyvą rudenį atvykę svečiai nesijaustų apgauti“, - tikino D. Mikelis.

Vicemero nuomone, reikėtų kiek laisviau leisti kurtis verslui Neringoje, tačiau tai įmanoma padaryti tik tobulinant nacionalinio lygio dokumentus. „O kol kas prašysime verslininkų bent savaitgaliais, renginių metu atverti kavinių duris“, - teigė Neringos vicemeras.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
GIMTASIS KRAŠTAS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"