TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
GIMTASIS KRAŠTAS

"Tarp miesto ir kaimo" - per televiziją

2006 08 24 0:00

Ateinantį sekmadienį BTV eteryje išvysite reportažus apie tradicinės lietuviškos duonos kepėjus, jaunuosius verslo konsultantus, bene didžiausią verslo rykštę - į užsienį bėgančius darbuotojus.

Elektroninė prekyba.

Įprastų prekių krepšelį, kurį paprastai parsinešame iš prekybos centrų, jau ir Lietuvoje galima užsisakyti elektroniniu būdu. Asociacijos "Infobalt" duomenimis, internete veikia daugiau kaip du šimtai lietuviškų elektroninių parduotuvių. Jų savininkai tvirtina, kad šias parduotuves, kaip ir įprastas, kontroliuoja vartotojų teisių apsaugos tarnybos, o internetu sudaromi sandoriai teisiniu aspektu yra tokie pat kaip prekybos centruose.

Darbuotojų importas

Darbo jėgos stygius - viena aktualiausių problemų, su kuriomis pastaruoju metu susiduria šalies įmonės. Europos Sąjungai atvėrus darbo rinkas Lietuva tapo intelekto donore. Kvalifikuotos darbo jėgos trūkumas ir nesustabdoma emigracija privertė Lietuvos darbdavius ieškoti darbuotojų Rytų Europos šalyse. Darbo rinkos ir verslo specialistai tvirtina, jog tai nėra geriausia išeitis.

Verslo konsultacijos

Verslas Lietuvoje jau seniai išaugo Gariūnų modelio "perku- parduodu" marškinėlius. Įmonės vis dažniau domisi mokslo laimėjimais, verslo administravimo naujovėmis. Noras tobulėti sukūrė ir naują paslaugų nišą - verslo konsultacijas. Daugelyje Lietuvos savivaldybių veikia verslo inkubatoriai, informaciniai centrai, privačios konsultavimo agentūros. Jauni vilniečiai sumanė šį užsiėmimą tobulinti - jų teikiamos paslaugos praktiškesnės. Jaunuoliai siūlo visapusišką pagalbą: nuo verslo idėjos iki jos įgyvendinimo. Tikėdamiesi naujų sumanymų, kurie šiandien rinkoje tampa vis vertingesni, prityrę verslininkai dažniau žvalgosi į jaunąją kartą. Tai skatina kurti naujas verslo ir mokslo struktūras - mokslo ir technologijų parkus.

Ekologiška duona

Daujėnų apylinkės nuolat kvepia ką tik iškepta duona. Kaime veikiančioje kepykloje ji plikoma, rauginama ir kepama pagal senąsias tradicijas. Šios kepyklos savininkė Vitalija Stankevičienė ekologišką ir gardžią duoną pradėjo kepti neatsitiktinai - nuo mažens stebėjo, kaip tai daro jos močiutė. Deja, kai po daugelio metų pabandė kepti pati, pavyko ne iš karto. Nors sudėtines recepto dalis moteris prisiminė, duona nekilo. Ją kepti iš pradžių padėjo Daujėnų kaimo senolės.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
GIMTASIS KRAŠTAS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"