TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
KELIONĖS

Penkios priežastys, kodėl lietuvės pamilsta Toskaną

2014 05 09 12:26

Populiariu įsivaizdavimu, Italija lietuves žavi savo architektūra bei istorija, mados dizainerių gausa ir dėmesingais, komplimentus žeriančiais vyrais. 

Tačiau vertindama Toskanos regiono patrauklumą kelionių organizatoriaus „Novaturas“ rinkodaros projektų vadovė Ieva Dorelaitienė įvardija kitas priežastis, viliojančias keliauti. „Toskana turtinga savo paveldu ir nepakartojamu kraštovaizdžiu, tačiau dažniausiai turistai mini atsipalaidavusį toskaniečių požiūrį į gyvenimą – Il bel far niente, itališką posakį, reiškiantį nieko neveikimo grožį“, – teigia moteris.

1. Toskanos oras – pusmetį trunkanti vasara

Toskaniečiai laimingi ir atsipalaidavę dėl ilgiau nei pusmetį trunkančios vasaros. Birželį temperatūra gali pakilti iki 30 laipsnių šilumos, o puikūs orai tęsiasi iki pat vėlyvo rudens. Pajūryje karštis nealina – nuo jūros atkeliaujantis vėjas išsklaido karščio bangas. Išsiilgusiems paplūdimio pramogų verta aplankyti Lunigiana pajūrį, esantį šiaurinėje dalyje ir garsėjantį marmuro kasyklomis, žydriausiu vandeniu ir nepaprasto baltumo smėliu.

2. Gurmaniškos kelionės

AFP/Scanpix nuotrauka

Toskanos yra viena iš svarbiausių Italijos virtuvių, palikusi pėdsaką net Prancūzijos gastronominėse tradicijose. Italai ypatingą dėmesį skiria valgymo malonumui bei mėgavimuisi vynu. Viena iš Toskanos regiono sričių – Chianti, garsėja ypatingo skonio tokio paties pavadinimo vynais. Chianti vynas vadinamas italų Bordo – raiškus ir tvirto stoto raudonasis vynas, kuriam būdingi vyšnių, slyvų, žemuogių ir kitų prieskonių aromatai. „Pažintinių kelionių metu visada kviečiame į žymiųjų vynų degustacijas, paliekančias neišdildomą įspūdį“, – teigia I.Dorelaitienė.

3. Ledų istorija kalba itališkai

Smaližiai visada mini gelato artigianale – naminius ledus, gaminamus iš šviežio pieno, vaisių ir grietinėlės. Ypatingų skonių ieškotojai taip pat nenusivils – galės ragauti parmezano, burokėlių, svogūnų bei kitų netradicinio skonio ledų.

4. Holivudas – įkvėptas Toskanos

Jei atvykę į Toskaną pasijusite lyg pažįstamoje vietoje, nenustebkite – nepaprasto grožio Toskanos apylinkėse ir miestų gatvelėse buvo filmuojama nemažai garsių Holivudo filmų, tokių kaip „Gladiatorius“ ir „Saulėlydis: Jaunatis“. O ką jau kalbėti apie garsųjį filmą „Po Toskanos saule“, atskleidusį krašto grožybes. Anot I.Dorelaitienės, Toskanos regionas garsėja ne tik čia pastatytais Holivudo filmais, bet ir kino bei muzikos žvaigždėmis, atkeliaujančiomis čia pabėgti nuo vakarietiško gyvenimo tempo, bei norinčiomis pajusti nieko neveikimo grožį.

Wikimedia Commons nuotrauka

5. Išsiilgusiems temperamento

Skirtingai nei vakariečiai ar rytų europiečiai, italai yra nepaprastai jausmingi ir emocionalūs. Gestikuliavimas italų kalboje turi didžiulę simbolinę reikšmę – sakoma, kad šioje šalyje mobiliaisiais telefonais prie vairo nebuvo kalbama dar gerokai prieš tokio draudimo įvedimą, nes emocionaliesiems pietiečiams reikėdavo sustoti kelkraštyje ir nevaržomai gestikuliuoti ten. „Tai gerokai skiriasi nuo mums įprasto santūraus bendravimo, o tai labai žavi tautietes“, – pastebi I.Dorelaitienė.

Pažintinės kelionės autobusu į Toskaną trunka 7 dienas, per kurias aplankomas Montekatinio kurortas, garsėjantis savo SPA, Renesanso kultūros lopšys – Florencija, keliaujama po autentiškus miestelius, dalyvaujama Chianti vyno degustacijose, susipažįstama su regiono apylinkėmis.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
KELIONĖS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"