Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITROŽIŲ KARAIMULTIMEDIJA
KONKURSAI

Ką žinote apie rafinuotą maistą?

 
2013 02 15 13:56
Leidyklos "Gimtasis žodis" nuotrauka

Šiuo metu portale vyksta konkursas "Valgyk, kad gyventum" knygai laimėti. Kasdien sulaukiame nemažai jūsų laiškų, su atsakymais. 

Štai keletas minčių, kurių jau sulaukėme iš skaitytojų:

  

- Rafinuotas maistas - tai išgrynintas, išvalytas, perdirbtas, apdorotas ir labai nesveikas maistas.

- Rafinuotas maistas yra iš anksto paruoštas, konservuotas maistas. Pavyzdžiui, sumuštiniai, picos, dešrainiai, įvairūs pusfabrikačiai, saldumynai, gazuoti ir tonizuojantys gėrimai.

- Rafinuotas maistas - tai specialiai apdorotas maistas, gamybos procese netenkantis biologiškai aktyvių medžiagų.

- Rafinuotas maistas teikia žmogaus organizmui daugiau energijos nei natūralus.

- Rafinuotas maistas - tai maistas ir kūnui, ir sielai.

- Rafinuotas maistas yra kaloringas, bet neturi biologiškai aktyvių medžiagų, kurios suardomos gamybos metu.

- Rafinuoti produktai organizmui daro meškos paslaugą. Ypač organizmui kenkia riebaluose keptas maistas, nes aukštoje temperatūroje susidaro kancerogeninių medžiagų. 

* * *

Manote, kad apie rafinuotą maistą žinote kur kas daugiau? Siųskite savo atsakymą mums ir galbūt jūs būsite vienas iš dviejų laimingųjų, kuris laimės daktaro Joel Fuhrman knygą "Valgyk, kad gyventum".

  

Primename klausimą: Kas yra rafinuotas maistas?

Savo atsakymą siųskite el. pašto adresu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate. Vasario 25 dieną rinksime knygų nugalėtojus!

Konkurso sąlygas rasite ČIA.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
KONKURSAI
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
Rožių karaiSportasŠeima ir sveikataTrasaKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"