TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
KREPŠINIS

„Žalgiriečiai“ – saldumynų gerbėjai

2014 04 12 15:25
Kristinos Kučinskaitės nuotraukos

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ne tik mėgsta saldumynus, bet ir moka juos gaminti. Kai kurie sportininkai, laisvu laiku pasisukiojantys virtuvėje, netgi kuria savus receptus, kurių rezultatus pirmiausia išmėgina artimieji. 

Ledus, ypatingai kavos skonio, nuo vaikystės mėgsta krepšininkas Šarūnas Jasikevičius. Jis neabejingas ir visiems desertams, kurie yra pagaminti iš karamelės. Daug ir įvairių gardumynų vienu metu galintis suvalgyti krepšininkas sakė ne sykį esąs padauginęs saldėsių. Paskutinį kartą – penktadienį po itin sėkmingai Kauno „Žalgirio“ arenoje susiklosčiusių Eurolygos rungtynių su „Real“ komanda.

„Stengiuos riboti saldumynų kiekį. Na, bet kai juos mėgsta visa šeima...“, - pasakojo Š. Jasikevičius, kaip ir kiti žalgiriečiai, balandžio 12 – ąją iš šokolado plytelių kūręs septintajam „Kauno Akropolio“ gimtadieniui skirtą tortą.

Virtuvėje mėgstantis paeksperimentuoti Martynas Pocius pasakojo kai kuriuos gardėsius gaminąs pats. Tarkim, tinginį, kurį ruošdamas naudoja ne tradicinį, o savo sukurtą receptą. Paskutinį sykį saldėsį gaminęs prieš dvi dienas krepšininkas kaip ingridientus panaudojo obuolius bei baltąjį šokoladą. Ar tinginys pavyko, M. Pocius sako nežinąs, nes jo kol kas ragavo tik žmona Viktorija, kuri kol kas gamybos rezultato nepakomentavo.

„Saldumynus labai mėgstu, bet nuo Naujųjų metų jais mėgaujuosi retai“, - tvirtino sportininkas.

Praėjusiais metais M. Pocių labai vargino traumos, dėl ko jis nusprendė atlikti maisto netoleravimo testą. Pagal jo rekomendacijas krepšininkas nebenaudoja pieno produktų, makaronų, duonos, kitų gaminių, kuriuose yra glitimo. Jis retai prisimena ir cukrų.

„Bet padėjo. Kelių, čiurnų skausmai nebevargina“, - sakė žalgirietis.

Pastaruoju metu jis susigundo tik restoranuose gaminamais desertais. Tokiais, kurie nuotraukose atrodo nepriekaištingai ir viliojančiai.

„Jei nusižengti savam mitybos planui tai bent dėl deserto, kuris to vertas“, - su šypsena kalba M. Pocius.

Tinginį gaminti moka ir Tadas Klimavičius. Tik jis vadovaujasi klasikiniu gaminio receptu.

„Na, gal įdedu kiek mažiau kakavos, - tvirtino sportininkas, - Desertus gaminu kelis kartus per metus, o tinginį ruošiu per Šv. Kalėdas. Gal vėl reikės kada jį paruošti, nes dukros labai prašo“.

Balandžio 12 – ąją vyresnioji Tado ir Agnės duktė Karina švenčia savo septintąjį gimtadienį. Jai tėtis dovanų parneš dėželę šokolado plytelių.

„Saldumynus mėgstam visi. Ir mažoji pusketvirtų metų Emilija jiems neabejinga“, - sakė T. Klimavičius, beveik kasdien suvalgantis ką nors saldaus.

„Žalgirio“ legionierius Džastinas Dentmonas saldumynais mėgaujasi taip pat beveik kasdien. Jo prioritetas – šokoladas. Sportininkas su šypsena sakė vienu kartu galįs „sudoroti“ bent keturias šokoolado plyteles.

Žalgirietis Paulius Jankūnas savęs saldumynų mėgėju nelaiko. Jam jų kasdien tikrai nereikia. Na, bet jai kas pavaišina kokosiniais sausainiais, jų tikrai neatsisako.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
KREPŠINIS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"