TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
LIETUVA

Lietuviai studentai britus vaišina sušiais

2012 01 24 15:16

Nemažai studentų derina mokslus ir savo verslą, bet Kristijonas Gedvilas ir Kornelija Gužaitė nėra tik vieni iš daugelio tokių jaunuolių. Šiauliečių pora sušių barą "Double Sushi" atidarė ne gimtinėje, o Didžiojoje Britanijoje, kur atvyko studijuoti, rašo tewkesburyadmag.co.uk.

Į Worcesterio universitetą trejų metų studijoms jie atvyko 2010-ųjų vasarą. Jau netrukus pora ėmėsi verslo. Nė vienas neturėjo pakankamai žinių apie viešąjį maitinimą. Bet jie pastebėjo, kad mieste trūksta vietų, kur būtų galima paskanauti sušių. Tai pasirodė patraukli niša. "Mes abu mėgstame sušius, bet artimiausias baras, kur galima gauti šviežių sušių buvo Birmingeme", - apgailestavo M.Gedvilas.

Todėl lietuviai buvusioje vaistinėje atidarė savo sušių barą.

Abiejų jaunuolių, kurie rašinyje apibūdinami kaip užsidegę ir pilni verslumo, šeimos Lietuvoje sėkmingai užsiima verslu. Jų tėvai skatino atžalas nuo jaunumės ieškoti darbo.

M.Gedvilas prisiminė, kad pradėjo plauti mašinas sulaukęs vos 13 metų. Tiek jis, tiek Kornelija yra išbandę įvairias veiklas - nuo žemės ūkio iki darbo "McDonald’s”. Vieną vasarą jie abu dirbo padėjėjais Europos Parlamente Briuselyje. Vaikinas porą metų yra vadovavęs mokyklos tarybai, o 19-metė jo draugė buvo išrinkta grožio karaliene.

Jaunuoliai ilgus mėnesius mokėsi iš geriausių virtuvių šefų Birmingeme, o dabar patys siūlo profesionaliai pagamintų sušių. "Vienas iš paplitusių stereotipų - kad sušiai gaminami iš žalios žuvies. Iš tiesų yra kitaip. Sušiai yra maistas, suvyniotas į ryžių ritinėlius. Gali dėti vištieną, sūrį, avokadą, daržoves. Beveik bet ką. Žinoma, lašiša, tunas, krevetės ir krabai yra populiariausi."

Lietuvių baras, kaip teigiama rašinyje, yra madingas, šiuolaikinio interjero, su staliukais, jei klientai norėtų sušius valgyti čia pat.

Jei viskas klostysis sėkmingai, pora gali atidaryti ir daugiau panašių barų.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
LIETUVA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"