TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
LŽ REKOMENDUOJA

A.Butkui kulinarija yra menas

2013 08 09 6:00
A.Butkus mėgsta gaminti draugams. Šie ne tik nesiskundžia, bet ir prašo pavaišinti patiekalais dar. LNK archyvo nuotrauka

Naujajame sezone LNK rodys kulinarinį šou „Skonis“. Projekte galės dalyvauti ir virtuvės profesionalai, ir mėgėjai, užpildę www.LNK.lt/Skonis esančią anketą.

Laidos vedėjas Andrius Butkus įsitikinęs, kad laimėti gali neprofesionalas. „Gali būti, kad yra talentų, kurie nesimokė kulinarijos, tačiau virtuvėje turi šeštąjį pojūtį – moka puikiai derinti prieskonius ir produktus. Talentą gaminti gali turėti ir neprofesionalas“, - įsitikinęs vyrukas. Anot jo, „Skonio“ laurus gali susižerti ir namų šeimininkė. Sėkmės atveju ji galėtų gauti pasiūlymą dirbti restorano šefe. „Žinoma, kad tai – realu, - patikina pašnekovas. - Kas šiais laikais nerealu?.. Šiame projekte gali nutikti visko.“

A.Butkus jaučiasi pats turintis gyslelę sukiotis virtuvėje. „Kiek tekdavo gaminti draugams, niekas nesiskundė, kad patiekalai nevalgomi, - juokiasi A.Butkus. - Jei jiems būtų buvę neskanu, jie neprašytų nuolat gaminti. Jei būtų priešingai, manyčiau, kad nemoku paruošti maisto.“

Bičiuliams vyras siūlo įvairiausius patiekalus – pradedant rizotu su jūros gėrybėmis ir baigiant kaukazietišku plovu ar žuvimi. „Virtuvėje reikia pasitelkti fantaziją. Gaminant tai labai svarbu, - sako jis. - Yra žmonių, kurie ruošia patiekalus skaitydami kulinarines knygas, bet aš to nedarau. Mėgstu improvizaciją.“ Maisto gaminimą „Skonio“ vedėjas vadina menu: „Kulinariniai gaminiai yra kūryba. Pagaminti ir apipavidalinti, patiekti maistą yra tikras menas. Tie, kurie sukiojasi virtuvėje, yra menininkai. Patiekalai man yra poezija, dailė ir kitos meno rūšys.“

Andrius mano, kad lietuviai labai mėgsta gaminti. „Mano pažįstami nuolat kviečia vieni kitus į svečius ir gamina valgyti, - šypsosi žvaigždūnas. - Stengiamės susibėgti ir gaminti kiekvieną savaitgalį.“

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
LŽ REKOMENDUOJA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"