Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
KULTŪRA

Knygoje - patiekalai uošviams, mylimiesiems ir draugams

2013 02 18 20:53
Naujoji knyga pirmiausia pasirodys Vilniaus knygų mugėje, iškart po jos - knygynuose. / Kristinos Kučinskaitės nuotraukos

'Virtuvės mitų griovėjai' šiandien griausmingai pristatė antrąją kulinarinę knygą '7 ingredientai draugams'. Į jos debiutui skirtą vakarėlį sostinės naktiniame klube 'Exit' susirinko apie pusę tūkstančio kviestinių svečių.

"Tai - tarsi pirmosios knygos tęsinys", - portalui lzinios.lt sakė vienas trijų griovėjų Alfas Ivanauskas. 

Anot jo, knygoje pateikiama maždaug 150 originalių, nesudėtingų receptų, galinčių lengvai padėti pasirengti svečių priėmimui namuose. 

"Iš draugų sulaukiame daug skambučių su prašymais padėti nustebinti uošvius, mylimus žmones ar net nepažįstamuosius. Todėl nutarėme, jog atėjo laikas pasidalinti ir šiomis žiniomis", - sakė A.Ivanauskas. 

Nemažai receptų yra pateikiami su rekomendacijomis, kaip pakeitus vieną ar kitą ingredientą gauti naują, kitokio skonio šedevrą. 

A.Ivanauskas, neturintis mėgiamo patiekalo, todėl negalintis pasidalyti jo gamybos subtilybėmis, sakė, jog knygoje bus galima rasti ne tik "patobulintų" žinomų valgių pristatymų, bet ir visiškai netikėtų receptų. 

"Virtuvės mitų griovėjas" pasakojo, jog receptai gimsta ant stalo išdėliojus visus ingredientus ir svarstant, kaip jie galėtų tarpusavyje "skambėti". 

"Kartą supratau prieš save matąs produktus, iš kurių galėtų gimti naujo skonio tinginys. Po pirmojo bandymo nusprendžiau pridėti varškės, o po antrojo - bananų. Taip atsirado itin didelio populiarumo sulaukęs desertas - keptas tinginys", - dėstė A.Ivanauskas. 

Jo sukurtasis tinginys yra švelnesnis, minkštesnis, gaivesnis. 

"Yra receptų, kurių realizuoti nepavyko. Jei sujungti produktų nesiseka, bandymų nebetęsi ir pamiršti", - sakė pašnekovas.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
KULTŪRA
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"