Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
MOKSLAS IR IT

Ką turite žinoti, jei norite keliauti ir dirbti Naujoje Zelandijoje

 
2017 01 02 8:35
Reuters/Scanpix nuotrauka

Sausio 1 dieną įsigaliojo Lietuvos ir Naujosios Zelandijos susitarimas dėl darbo atostogaujant programos.

Įsigaliojus susitarimui, abiejų valstybių 18–30 metų piliečiai galės atvykti į kitą susitarimo valstybę pažintiniais tikslais ir atostogauti tos valstybės teritorijoje iki 12 mėnesių, kartu bus suteikta teisė studijuoti ar dirbti iki 6 mėnesių, rašoma URM pranešime žiniasklaidai.

Darbo atostogaujant programoje galima dalyvauti tik vieną kartą. Pasibaigus pagal susitarimą išduotos vizos galiojimo laikui, programos dalyvis privalės grįžti į savo kilmės valstybę. Naujosios Zelandijos migracijos tarnybos puslapyje yra sukurta paskyra Lietuvai, kurioje pateikiamos konkrečios programos sąlygos ir įdiegta elektroninio registravimosi programa. Vertinant paraiškas, taikomas paraiškos pirmumo principas. Naujosios Zelandijos sprendimu, Lietuvos jaunuoliams pagal šią programą numatoma išduoti 100 vizų kasmet.

Susitarimą Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Naujosios Zelandijos užsienio reikalų ministras Murray McCully pasirašė 2015 m. spalio 1 d. Niujorke Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos metu.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
MOKSLAS IR IT
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"