TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
NAMŲ PASAULIS

Lenkai sukūrė tobulą kiaulieną

2015 07 30 6:00
Lenkai rado tobulesnį būdą šviežiai kiaulienai išlaikyti. LŽ archyvo nuotrauka

Lenkijos mokslininkai teigia atradę kiekvieno kiaulienos mėgėjo svajonę – kiaulieną, turinčią itin mažai kalorijų, riebalų ir daug daugiau baltymų. Pati mėsa pasak mokslininkų, skanesnė ir ilgiau išlieka šviežia.

„Kiauliena, kuri pagaminta mūsų projekto metu, turi daugiau baltymų, todėl yra elastingesnė, o skonis – natūralesnis. Mėsai nereikia daug prieskonių, o jos poskonis yra gardesnis“,– pasakojo Varšuvos universiteto mokslininkė prof. Agnieszka Wierzbicka.

Ši kiauliena nėra genetiškai modifikuota, todėl skeptikai, kurie priešinasi genetiškai modifikuoto maisto gamybai, gali būti ramūs. Mokslininkai paprasčiausiai sudarė naują kiaulių šėrimo programą ir naują mėsos laikymo būdą, kuris leidžia pasiekti norimų rezultatų nekeičiant kiaulių genetinio kodo. Mokslininkai teigia, kad vartotojai bus labai patenkinti.

„Vartotojai pirmiausia visada siekia malonumo. Maistas buvo, yra ir bus neatsiejama hedonizmo dalis. Todėl mums reikia kurti tokius produktus, kurie atitinka visus mėsai keliamus reikalavimus ir patenkina vartotojo norus būti sveikesniam. Tai yra nauja labai svarbi tendencija“,– sakė Varšuvos universiteto mokslininkė prof. Krystyna Gutkowska. Mėsa laikoma specialiuose maišuose, su specialiomis dujomis, kurios neleidžia mėsai sugesti ir kartu išsaugo visus reikalingus vitaminus, kurie dažniausiai laikui bėgant iš mėsos dingsta.

Lenkijos mokslininkai šia technologija, kuri buvo apdovanota Europos Sąjungos, nori pasidalyti su visais bendrijos ūkininkais nemokamai, tam kad vartotojus jau greitai pasiektų sveikesnis maistas.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
NAMŲ PASAULIS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"