TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PASAULIS

Japonija apimta panikos

2008 02 08 0:00
Iš Japonijos parduotuvių išimamos šaldytų koldūnų pakuotės.
AFP/Scanpix nuotrauka

Japonijos sveikatos apsaugos ministras Yoichi Masuzoe įtaria, kad į šalį patekę Kinijoje pagaminti virtinukai, kuriuose aptikta pesticidų, galėjo būti užkrėsti tyčia.

Prieš kurį laiką Japonijos sveikatos apsaugos ministerija ant užšaldytų mėsos koldūnų pakuočių aptiko pesticidų. Virtinukai buvo pagaminti Kinijos rytinėje Hebei provincijoje. Jais apsinuodijo 3742 žmonės, 10 jų diagnozuotas sunkus apsinuodijimas pesticidais. Hebei provincijos maisto gamintojai buvo priversti nutraukti "užkrėstų pusfabrikačių" gamybą, o iš Japonijos parduotuvių buvo išimti visi toje Kinijos provincijoje pagaminti maisto produktai.

Y.Masuzoe sakė, kad kol kas nepavyko išsiaiškinti, ar koldūnai buvo užkrėsti tyčia. Tačiau šalį apėmusi panika paskatino Japonijos vyriausybę pradėti slaptas derybas Pekine.

Iš pradžių ministras nenorėjo tiesiai pasakyti, kur buvo įvykdytas toks nusikaltimas, bet vienas Japonijos policijos pareigūnas prasitarė, kad maistas buvo užkrėstas Kinijoje.

Japonijos aukščiausi pareigūnai ragina nedaryti skubotų išvadų. "Tai tik begėdiškos spėlionės. Mes negalime kaltinti Kinijos gamintojų tol, kol jų kaltė neįrodyta", - sakė Nobutaka Machimura.

Policija jau kreipėsi pagalbos į ekspertus, kad jie padėtų išsiaiškinti, kaip buvo užkrėstas maistas. Pasak Japonijos policijos agentūros kriminalinių tyrimų skyriaus vadovo Tsuyoshi Yonedos, "tai labai rimtas dalykas, keliantis grėsmę mūsų šalies maisto pramonės saugumui. Viliamės, kad policijos tyrimas padės išsiaiškinti tiesą". Jis pridūrė, kad bendradarbiavimas su Kinijos tardymo organais yra neišvengiamas, nes Kinija taip pat suinteresuota, kas galėjo įvykdyti tokią diversiją.

Į Tokiją jau atvyko Kinijos maisto ekspertų grupė, vadovaujama Li Chunfengo. Tačiau kol kas kinai dar neišsiaiškino, kas ir kodėl apnuodijo į Japoniją eksportuojamus kiniškus koldūnus.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PASAULIS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"