Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

6 mėnesiai vienam sumuštiniui

2015 09 19 6:00
Andy George'ui viską pasidaryti pačiam nuo nulio yra būdas geriau suprasti pasaulį. Užsienio žiniasklaidos nuotraukos

Nėra nieko lengviau, kaip užsitepti sumuštinį, ypač jei šaldytuve dar randi garstyčių ir marinuotų agurkėlių. Tik ne Andy George'ui. Amerikietis nusprendė pasidaryti sumuštinį "nuo pat pradžių". Tam reikalui jis sugaišo pusę metų ir išleido 1500 dolerių.

Nors tarp miestiečių plinta mada ką nors patiems užsiauginti, Andy mano, jog žmonės, vis mažiau ir mažiau įsitraukę į savęs aprūpinimo maistu procesą, apie daug ką net nesusimąsto.

Štai pavyzdys. Druskos galima rasti ant kiekvieno stalo. Tačiau dauguma žmonių nė nepagalvoja, kad didžiąją žmonijos istorijos dalį druska buvo tokia brangi, jog net atstojo pinigus. VI amžiuje Afrikos pirkliai parduodavo unciją druskos už unciją aukso.

Minesotoje gyvenantis A. George'as nukako prie Ramiojo vandenyno, išplaukė į jūrą, rinko vandenį, šešias valandas jį virino, džiovino ir galiausiai vos ne vos laimingai parsivežė namo druskos maišelį, sukėlusį įtarimų oro uosto saugumo tarnybai.

Norėdamas apsirūpinti produktais, kurių reikia vienam sumuštiniui su vištiena, jis patyrė visokių nuotykių. Pats augino kviečius, reikalingus duonai iškepti, ir daržoves sumuštiniui pagardinti. Kad pasidarytų šiek tiek aliejaus majonezui, augino saulėgrąžas, džiovino jas ir spaudė namuose pasidarytu presu. Jis kopė medų iš avilių, kai jam neišaugo cukriniai runkeliai, rinko tvilkinančias dilgėles sūriui pasigaminti, melžė karvę puodeliui pieno ir galiausiai nukirto viščiuką.

O rezultatas? "Visai nieko", - atsakė Andy, ragaudamas pagaliau pasidarytą sumuštinį.

.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"