Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Aguonų pyragas su uogomis

 
2011 10 24 10:00

4–8 porcijoms reikės: 150 g sviesto, 150 g maltų aguonų, 100 g cukraus pudros, 80 g tarkuotų lazdynų riešutų, 80 g cukraus, 6 kiaušinių trynių, 6 kiaušinių baltymų, 1 pakelio Kotanyi vanilinio cukraus, citrinos žievelių, 6 v. š. švelnaus balzaminio acto apšlakstyti. Taip pat reikės 2 puodelių įvairių uogų papuošti (pvz., aviečių, gervuogių, žemuogių).

Sviestą, citrinos žieveles ir vanilinį cukrų išsukite iki purios masės. Užbarstykite cukraus pudrą. Sudėkite kiaušinio trynius, aguonas ir lazdynų riešutus. Kiaušinio baltymus ir kristalinį cukrų išplakite iki standžių putų. Baltymus atsargiai įmaišykite į masę.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite pyrago tešlą.

Kepkite 170°C temperatūroje maždaug 45 minutes. Dar šiltą pyragą apšlakstykite balzaminiu actu, ant viršaus sudėkite uogas, lengvai apibarstykite cukrumi ir supjaustykite gabalėliais.

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"