Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Alkoholikai, valgykite braškes

 
2011 11 24 10:26

Mėgėjai išgerti turėtų valgyti daugiau braškių, nes jos saugo nuo neigiamo alkoholio poveikio. Italų, serbų ir ispanų mokslininkų grupė nustatė, kad braškės apsaugo skrandžio gleivinę.

Barselonos universitete dirbanti dr. Sara Tulipani sakė, kad braškės daro teigiamą poveikį skrandžiui, nes turi antioksidantinių savybių, jos suaktyvina kūno enzimus. Braškės taip pat lėtina skrandžio opų susidarymą.

Alkoholis gali sukelti gastritą arba skrandžio gleivinės uždegimą. Šias ligas gali lemti ir virusinė infekcija arba per didelis aspirino kiekis. Tokiais atvejais ypač padeda braškės, nes jos gydo skrandžio gleivinės pažeidimus.

Mokslininkai tuo įsitikino atlikę eksperimentus su žiurkėmis. Joms 10 dienų buvo duodama po 40 gramų braškių ekstrakto kilogramui svorio. Po to žiurkės buvo girdomos alkoholiu. Pasirodė, kad tiems graužikams, kurie gavo braškių ekstrakto, susidarė daug mažesnės skrandžio opos nei tiems, kurie braškių negavo.

"The Times of India", LŽ

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"