TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Alkoholikai, valgykite braškes

2011 11 24 10:26

Mėgėjai išgerti turėtų valgyti daugiau braškių, nes jos saugo nuo neigiamo alkoholio poveikio. Italų, serbų ir ispanų mokslininkų grupė nustatė, kad braškės apsaugo skrandžio gleivinę.

Barselonos universitete dirbanti dr. Sara Tulipani sakė, kad braškės daro teigiamą poveikį skrandžiui, nes turi antioksidantinių savybių, jos suaktyvina kūno enzimus. Braškės taip pat lėtina skrandžio opų susidarymą.

Alkoholis gali sukelti gastritą arba skrandžio gleivinės uždegimą. Šias ligas gali lemti ir virusinė infekcija arba per didelis aspirino kiekis. Tokiais atvejais ypač padeda braškės, nes jos gydo skrandžio gleivinės pažeidimus.

Mokslininkai tuo įsitikino atlikę eksperimentus su žiurkėmis. Joms 10 dienų buvo duodama po 40 gramų braškių ekstrakto kilogramui svorio. Po to žiurkės buvo girdomos alkoholiu. Pasirodė, kad tiems graužikams, kurie gavo braškių ekstrakto, susidarė daug mažesnės skrandžio opos nei tiems, kurie braškių negavo.

"The Times of India", LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"