TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Amžina klasika ant trapių drugelio sparnų

2015 06 16 6:00
Prie vieno sparno Cristiamas Ramosas paprastai dirba daugiau nei 50 valandų. odditycentral.com nuotraukos

Floridos valstijoje (JAV) gyvenantis meksikietis Cristiamas Ramosas anksčiau paveikslus kūrė iš saldainių ir dantų pastos. Dabar menininkas tapo ant drugelių. Virš kiekvieno sparno jis prasėdi palinkęs po daugybę valandų, kol perpiešia ant jo vieną iš garsiausių klasikinės dailės kūrinių.

Drugelio sparnai - ne pati patogiausia drobė. Jie yra apie 12 cm ilgio, be to, jų tekstūra nelygi. Prie vieno sparno kruopštusis C. Ramosas praleidžia maždaug 56 valandas. Siekdamas kuo tiksliau perpiešti dailės šedevrus menininkas naudoja didinamąjį stiklą.

C. Ramosas sako, kad drugeliai jį žavėjo nuo vaikystės. Dar būdamas berniukas jis stebėjosi išraiškingomis šių vabzdžių spalvomis ir transformacija, kurią jie patiria per gyvenimą. Užaugus šis susidomėjimas ir žavesys niekur nedingo.

Specialiai paruoštus drugelius jam siunčia gerbėjai iš įvairių šalių. Dailininkas giriasi, kad yra vienintelis menininkas pasaulyje vietoj drobės naudojantis drugelių sparnus, ir sako už tai laimėjęs kelis apdovanojimus.

Prieš pradėdamas tapyti ant tokio neįprasto paviršiaus C. Ramosas meno pasaulį kitaip stebino. Pavyzdžiui, kurdavo įžymybių portretus iš saldainių. Tuomet vienam paveikslui prireikdavo sunaudoti apie 5 tūkst. įvairių saldėsių. Vėliau dailininkas vėl prisiminė teptukus, tačiau juos jau mirkydavo ne į įprastus dažus, o į dantų pastos tūbeles. Šį sumanymą įgyvendinti sekėsi ypač sunkiai, nes dantų pasta dažnai būna labai lipni ir tuojau pat stingsta. Be to, tapyti trukdė stiprus kvapas.

odditycentral.com

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"