TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Ar paragautumėte voverienos?

2015 01 29 6:00
Voveriena yra pamirštas britų virtuvės pasididžiavimas. rspb.org.uk nuotrauka

Daugelį žmonių atgraso idėja valgyti mielas pūkuotas voveres. Tačiau šių gyvūnėlių mėsa sugrįžta į britų virtuvę.

Londone veikiančiame restorane „Jugged Hare“ voverienos patiekalas yra vienas populiariausių. Virtuvės šefas Stephenas Engelfieldas tvirtina, kad per savaitę parduoda apie 40-50 gurmaniško patiekalo porcijų. Virtuvės meistrai šį delikatesą troškina žemoje temperatūroje apie 8-10 valandų.

Prieš kelis mėnesius garsus virtuvės šefas Pascalis Aussignacas teigė, kad voveriena yra pamirštas britų virtuvės pasididžiavimas, kuris vėl turėtų sugrįžti.

Somerseto grafystėje esanti „Little Jack Horner’s“ kepykla kepa pilkųjų voverių pyragus. Tai karalienės Viktorijos laikų delikatesas. Kepyklos vadovas teigia, kad per savaitę ūkininkų turgeliuose parduoda apie 60 tokių kepinių. Jis priduria, kad galėtų jų parduoti dar daugiau, jei užtektinai gautų voverienos.

Didžiojoje Britanijoje laukinių gyvūnų mėsą tiekianti bendrovė sako, kad pernai pardavė apie 700 voverių. Jos vadovas Robertas Goochas aiškina, kad liesa voverių mėsa labai tinka žmonėms, turintiems sveikatos problemų. Jis mėgsta iš pradžių apvirti mėsą, tada ją paskrudinti svieste kartu su trupučiu raudonųjų serbentų padažo.

Kokį skonį primena voveriena? „Jugged Hare“ restorane patiekalo ragavusi „Telegraph“ žurnalistė pasakojo, kad mėsa buvo skani – ji šiek tiek priminė kiškieną, bet buvo tamsesnė, subtiliai saldi.

Telegraph.co.uk, dailymail.co.uk, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"