TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Baltasis auksas gurmanams

2015 02 27 6:00
Labai reto didžiojo eršketo albinoso ikrai išdžiovinami, sutarkuojami ir sumaišomi su 22 karatų auksu. pursuitist.com nuotrauka

Šių ypatingų ikrų kilogramas kainuoja apie 260 tūkst. eurų, arbatinis šaukštelis - apie 35 tūkst. eurų. Manoma, kad šiuo metu tai yra pats brangiausias produktas pasaulyje.

Ikrai, pavadinti „Strottarga Bianco“, yra Austrijos žuvų augintojų 51-erių Walterio Gruellio ir jo 25-erių sūnaus Patricko kūrinys. Produktui paruošti naudojami labai reto didžiojo eršketo albinoso kiaušinėliai. Jų spalva yra gintarinė su aukso tonais.

Norėdami išgauti kilogramą „baltojo aukso“ Gruelliai džiovina 5 kilogramus ikrų. Austrai naudoja tik subrendusio eršketo kiaušinėlius, nes šie yra gražesnės formos, puikesnio aromato ir skonio.

Didieji eršketai albinosai yra beveik išnykę gimtojoje Kaspijos jūroje, todėl šių žuvų ikrai yra retas delikatesas. Nors eršketai paprastai gyvena daugiau kaip 100 metų, albinosai dėl genetinio sutrikimo - kur kas trumpiau.

Ikrai išdžiovinami, sutarkuojami ir sumaišomi su 22 karatų auksu, kuris, vartojamas labai mažais kiekiais, turi labai teigiamą poveikį žmogaus imuninei sistemai. Miltelių pavidalo ikrai gali pagardinti makaronų, ryžių patiekalus ar paskrudintą duoną. „Strottarga Bianco“ skonis yra labai stiprus ir primena šviežią žuvį. Pakanka įberti nedidelį kiekį miltelių, kad maistas įgautų ypatingą skonį.

Patrickas pripažino, kad „baltasis auksas“ nėra skirtas visiems. Tačiau jis mano, kad tokie išskirtiniai produktai turi savo rinką. „Baltojo aukso“ bus galima paragauti prabangiausiuose pasaulio restoranuose nuo Monako iki Dubajaus.

dailymail.co.uk, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"