TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Bananų duona

2013 08 26 14:45
savaitgaliorendezvous.blogspot.com nuotrauka

Apie receptą vis prisimindavau sukdama ratus vaisių ir daržovių skyriuje. Ir pagaliau sulaukiau savo teisingų bananų - gerai prinokusių, su rudom dėmelėm, dažniausiai jau gulinčių prie nukainotų prekių, atseit, nekondiciniai, bet tokie yra patys geriausi bananų duonai. Jei tokius pamatot, tai jau drąsiai dėkit į pirkinių krepšį ir eikit namo kept bananų duonos. 

Receptas labai paprastas, kaip ir visi Nigel Slater receptai. Užmačiau jį "The Wednesday chef" bloge. O duona tai gera. Žiauriai gera - drėgna, jaučiasi bananai, muscovado cukrus priduoda savo tą tokį karamelinį skonį, o kur dar šokoladas ir riešutai. Paskutiniu metu šiek tiek pasimaišiau dėl light muscovado cukraus iš M&S. Man jis toks nerealus - klampus, minkštas ir karamelinis. Kava su pienu irgi skanesnė atrodo, jei jo įdedu, o tada ir rytai kažkokie geresni palieka. Tai va, aš jį ir naudojau, bet galima naudoti ir kitokį cukrų. Paskaičius komentarus, dar nusprendžiau įdėt ir graikinių riešutų. Riešutai niekada nieko negadina, o tik pagerina skonį, ar ne?

Reikės:

(stačiakampio kepimo formos, arba apvalios kekso formos)

250 g miltų

2 a.š. kepimo miltelių

125 g sviesto, kambario temperatūros

235 g šviesaus (arba tamsaus) muscovado cukraus

2 dideli kiaušiniai

1 a.š. vanilės ekstrakto

4 prinokę bananai

100 g šokolado, susmulkinto gabaliukais

100 g graikinių riešutų, stambiai sukapotų

Dubenyje šluotele permaišykite miltus su kepimo milteliais.

Sviestą mikseriu išplakite su cukrumi iki vientisos, balkšvos ir purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius. Supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.

Bananus nulupkite ir susmulkinkite šakute. Bananų gabaliukai yra ok. Masė neturi būti vienalytė. Bananus įmaišykite į sviesto ir cukraus masę. Kartu suberkite ir šokoladą su riešutais. Po truputį suberkite miltus ir išmaišykite viską.

Kepimo formą ištepkite sviestu, apibarstykite miltais ir perteklių nukratykite. Supilkite tešlą, kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių. Iškepusią duoną ištraukite iš orkaitės, leiskite pastovėti 15 minučių, po to duoną išimkite iš kepimo formos ir leiskite ant grotelių visiškai atvėsti.

Skanaus!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"