TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Brangiausias pasaulyje mėsainis

2014 10 10 6:00
“Honky Tonk" restorano šefas sukūrė mėsainį iš brangiausių pasaulyje ingredientų. logsoku.com nuotrauka

Londono restoranas pagamino brangiausią pasaulyje mėsainį - jis įkainotas 1100 svarų (apie 4800 litų).

“Honky Tonk" restoranas, įsikūręs prestižiniame Londono Čelsio rajone, pagamino mėsainį iš brangių ingredientų ir naudodamas neįprastus derinius. Kaip sako virtuvės šefas, itin kokybiškas patiekalas reikalauja didelės kainos.

Bandelė patepama japoniškos žaliosios arbatos miltelių (matcha) ir grietinėlės majonezu. Tuomet ant salotos lapo dedamas mėsos paplotėlis, kuriam pagaminti naudojama apie 220 gramų smulkintos japoniškos Kobe jautienos. Ši mėsa laikoma minkščiausia pasaulyje. Jautukai girdomi alumi arba ryžių vynu, miega ant minkštų čiužinių gerai vėdinamose patalpose. Jie kasdien po keletą valandų masažuojami rankomis ir klausosi klasikinės muzikos. Nenuostabu, kad kilogramas tokios jautienos kainuoja apie 600 eurų (maždaug 2000 litų).

Siekiant subalansuoti riebalų kiekį į gaminamą mėsą dar įmaišoma 60 gramų elnienos, atkeliavusios iš Naujosios Zelandijos. Formuojant paplotėlį į vidų įdedama bri sūrio su juodaisiais trumais, tad iškepus mėsą viduje esantis sūris suskystėja.

Ant paplotėlio dedama žaliųjų pomidorų, klevų sirupe mirkytos šoninės, su iranietiškais šafranais apvirto kanadietiško omaro. Viskas apliejama mango ir šampano padažu. Tada pabarstoma didžiųjų eršketų ikrų ir uždedamas anties kiaušinis. Jis yra rūkytas hikorijos medžio dūmuose ir įvyniotas į aukso lapelį. Galiausiai šedevras apibarstomas tarkuotais baltaisiais trumais, o bandelės paviršius padengiamas plonu valgomu aukso sluoksniu.

Teigiama, jog šis mėsainis turi 2618 kalorijų. Jam pagaminti naudojama 14 ingredientų. Restoranas pavadino patiekalą „Kerinčiu mėsainiu“ (Glamburger). Tik reikia nepamiršti, kad jo burtai gali kaip reikiant patuštinti gurmano kišenes.

Telegraph.co.uk, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"