Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Brangiausias pasaulyje šokoladas

2015 02 25 6:00
Šokoladu "To'ak" reikia mėgautis ne bet kaip. toakchocolate.com nuotrauka

Ekvadore parduodamas brangiausias pasaulyje juodasis šokoladas: 45 gramų plytelė kainuoja 169 eurus.

Skanėstas pavadintas "To’ak" - išvertus iš senųjų Ekvadoro dialektų tai reiškia "žemė" ir "medis". Šis šokoladas valgomas su specialiomis medinėmis žnyplėmis - taip galima pajausti subtilų jo aromatą. Kompanijos, kuri jį gamina, darbuotojai į savo darbą žiūri ne mažiau skrupulingai nei elitinio vyno ar viskio gamintojai.

Į šokolado sudėtį įeina 81 proc. kakavos sviesto. Naudojamos itin retų rūšių kakavmedžių, augančių tik regione prie Ramiojo vandenyno Ekvadoro vakaruose, pupelės. Kai kurie kakavos medeliai - senesni nei 100 metų. Žaliavas kompanijai tiekia 14 smulkių ūkininkų.

Kaip mėgautis šiuo šokoladu? Gamintojai sako, kad jis nuostabiai tinka prie stiklo tikrai gero viskio, konjako arba romo.

Kiekviena plytelė supakuojama į medinę dėžutę, prie jos pridedama gana stora instrukcija apie juodąjį šokoladą ir kaip juo skonėtis, medinės žnyplės.

Gamintojai didžiuodamiesi sako, kad tai tikrai brangiausias pasaulyje grynas juodasis šokoladas, išskyrus tuos atvejus, kai plytelės puošiamos auksu ir deimantais.

"The Daily Mirror", LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"