TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Brangiausias pasaulyje šokoladas

2015 02 25 6:00
Šokoladu "To'ak" reikia mėgautis ne bet kaip. toakchocolate.com nuotrauka

Ekvadore parduodamas brangiausias pasaulyje juodasis šokoladas: 45 gramų plytelė kainuoja 169 eurus.

Skanėstas pavadintas "To’ak" - išvertus iš senųjų Ekvadoro dialektų tai reiškia "žemė" ir "medis". Šis šokoladas valgomas su specialiomis medinėmis žnyplėmis - taip galima pajausti subtilų jo aromatą. Kompanijos, kuri jį gamina, darbuotojai į savo darbą žiūri ne mažiau skrupulingai nei elitinio vyno ar viskio gamintojai.

Į šokolado sudėtį įeina 81 proc. kakavos sviesto. Naudojamos itin retų rūšių kakavmedžių, augančių tik regione prie Ramiojo vandenyno Ekvadoro vakaruose, pupelės. Kai kurie kakavos medeliai - senesni nei 100 metų. Žaliavas kompanijai tiekia 14 smulkių ūkininkų.

Kaip mėgautis šiuo šokoladu? Gamintojai sako, kad jis nuostabiai tinka prie stiklo tikrai gero viskio, konjako arba romo.

Kiekviena plytelė supakuojama į medinę dėžutę, prie jos pridedama gana stora instrukcija apie juodąjį šokoladą ir kaip juo skonėtis, medinės žnyplės.

Gamintojai didžiuodamiesi sako, kad tai tikrai brangiausias pasaulyje grynas juodasis šokoladas, išskyrus tuos atvejus, kai plytelės puošiamos auksu ir deimantais.

"The Daily Mirror", LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"