Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Braškinis varškės tortas

 
2013 04 02 0:00
Autorės nuotr.

Biskvitui reikės: kiaušiniai (2 vnt.), miltai (50 g), cukrus (50 g), sviestas (20 g), kepimo milteliai (0,5 a.š.), druska (žiupsnelis), juodas šokoladas (50 g), varškės kremas, kremonė varškė (500 g), plakamoji grietinėlė (250 g), baltasis šokoladas (100 g), želatina (2 v.š.), vanduo (60 ml), cukraus pudra (2 v.š.).

Želė sluoksniui: vanduo (400 ml), braškių skonio žele (40 g).

Braškių užpilui: braškių tyrės (400 ml), želatina (2-3 v.š.), vanduo (60 ml).

   

Paruošti žele kaip nurodyta ant pakuotes, tik pilti mažiau vandens. Palikti šaldytuve.

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės. Įpilti garų vonelėje ištirpintą sviestą su šokoladu. Tuomet po truputį berti persijotus miltus su druska bei kepimo milteliais ir lėtai plakti, kol masė taps vientisa. Torto formą, nuimamais kraštais, iškloti kepimo popieriumi ir pilti į ją tešlą. Kepti 150 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 min. Atvėsinti ir nuimti kepimo popierių.

Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilti 80 ml vandens ir pastatyti išbrinkti (apie 20 min.). Varškę sumaišyti su cukraus pudra. Šokoladą smulkiai sutarkuoti, ar ištirpinti garų vonelėje, ataušusį įmaišyti į varškės masę. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Įmaišyti iki vientisos masės. Želatiną ištirpinti ant nedidelės ugnies, atvėsinti ir išmaišyti su kremu. Paruošto kremo 1/3 dalį pilti ant biskvito, po to dėti paruoštos želė drebučius, po to likusius 2/3 varškės ir statyti į šaldytuvą, kol mesė stings, paruošti braškių užpilą.

Želatiną, skirtą užpilui, užpilti 60 ml vandens ir palikti išbrinkti. Želatiną ištirpinti ant nedidelės ugnies ir pilti ją braškių tyrę, išmaišyti. Užpilto ant jau sustingusios varškės kremo. Palikti šaldytuve sustingti.  

Skanaus!

Jurgita Macienė, Šiauliai

Pasidalinkite savo mėgstamiausių patiekalų receptais. Receptus su nuotraukomis siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus publikuosime rubrikoje Skanaus!

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"