Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Demokratija skerdyklose

 
2012 03 04 9:06

Vokietijoje mėsos mėgėjai nuo šiol gali įsigyti pakelį dešrelių su nuotrauka tos kiaulės, iš kurios mėsos paruoštas gaminys.

Vartotojai gali apsilankyti tinklalapyje, pasiskaityti naujienas apie kiekvieną kiaulę ir tuomet nubalsuoti už gyvulį, kurį norėtų 4suvalgyti. Daugiausia balsų surinkusi kiaulė važiuoja į skerdyklą ir vėliau virsta dešrelėmis bei kitais mėsos produktais. "Manau, kad žmonės neteko ryšio su savo maistu. Žmonės valgo dešreles, lyg jos būtų morkos, net nesusimąstydami, iš ko tos dešrelės padarytos", - sakė idėjos iniciatorius Dennisas Buchmanas.

Tad jis susirado šalia Berlyno didelį ūkį, fotografuoja jame esančias kiaules ir nuotraukas su aprašymais kelia į internetą. Be to, D.Buchmanas stebi paršus, aprašo jų gyvenimo pokyčius. Pavyzdžiui, kiaulė, pažymėta šeštuoju numeriu, neseniai per peštynes su kitomis draugėmis susižeidė kaklą, "žaizda atrodo blogiau, nei yra iš tiesų".

Ir žmonės balsuoja. Socialiniame tinkle "Facebook" D.Buchmano puslapis turi per 800 gerbėjų, o kiaulės, pažymėtos ketvirtuoju ir penktuoju numeriais, jau parduotos, jos bus paskerstos po kelių savaičių. Berndas Schulzas iš ūkio netoli Berlyno entuziastingai pritaria šiai idėjai. Jis net siūlo potencialiems kiaulės valgytojams apsilankyti jo ūkyje ir susipažinti su augintinėmis.

"Noriu, kad žmonės užmegztų artimesnį ryšį su gyvūnais, kuriuos valgo. Pavyzdžiui, dabar tas dešrelių pakelis nėra beveidis; tai kiaulė, kuri buvo paskersta tam, kad gyventų kiti", - savo filosofiją dėstė idėjos autorius.

"The Daily Telegraph", "The Sun", LŽ

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"