Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Dizainerė A.Bunikienė: „Vasarą rekomenduoju gaivius ir rūgštokus desertus“

2013 07 05 13:06
Kristinos Kučinskaitės (LŽ) nuotraukos

Dizainerė Audronė Bunikienė vasarą artimuosius lepina pyragu, kurio pagrindinis ingridientas – rabarbarai. Viena žinomiausių drabužių kūrėjų savo mylimiems žmonėms ketvirtadienio vakarą surengė šio deserto degustaciją. 

A.Bunikienė rabarbarų pyragą labai mėgsta, o jo receptą žino seniai. Kaunietė jį kepdama sunaudoja šešis kiaušinius, du pakelius vanilinio cukraus, dvi stiklines cukraus, stiklinę alyvuogių aliejaus, dvi stiklines miltų, viena šaukštelį kepimo miltelių ir kuo daugiau dviem sluoksniais išdėliojamų smulkintų rabarbarų.

„Miltų stiklinės turi būti ne kupinos. O alyvuogių aliejų pilu į kepinį, nes tuomet jis gardesnis, drėgnesnis“, - sako A.Bunikienė.

Desertą ji kepa 45 minutes, 180 laipsnių tempertūroje.

Dizainerė pasakoja, jog pyragas būna gardžiausias ne iškart ištrauktas iš orkaitės, o kiek pastovėjęs. Geriausia – daugiau nei parą laiko.

Vasarą kepdama pyragą ji naudoja rabarbarus, o rudenį juos pakeičia obuoliais.

Nors prie namų Kaune A.Bunikienė turi sodelį, rabarbarų jame neaugina, o įsigyja juos netoliese esančiame Žaliakalnio turguje.

Pati valgį visuomet ruošianti dizainerė tvirtino nemėgstanti pusgaminių ir niekada jų nenaudojanti.

„Vertinu namuose gamintą, natūralų maistą. Ypač sriubas, kurios turi būti labai tirštos“, - sako A.Bunikienė.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"