TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Dūminiame aluje troškintas triušis

2014 03 26 16:50
savaitgaliorendezvous.blogspot.com nuotrauka

Prieš kelias dienas net neįtariau, kad egzistuoja toks dūminis (arba rūkytas) alus. Kažkaip atsitiktinai radau čili troškinio receptą su tokiu alumi. 

Pagūglinau iš pradžių angliškai, kas čia per velnias tas "smoked beer" yra, o po to dar ir lietuviškai, nors buvau įsitikinus, kad pas mus jo tikrai jau nebus, bet pasirodo, kad yra. Na, tai savaitgalį nupėdinau iki to taško. Maloni pardavėja sakė, kad jei mėgstat sodrų alų, tai jau jums tikrai patiks. Grįžus namo dar kartą pagūglinau. Lietuviški alaus blogeriai apie alų atsiliepė pakankamai santūriai, bet sakė, kad paragauti būtina. Man jis patiko. Ne tai kad jau ten wow, bet skanus - aiškiai jaučiasi dūmo skonis ir kvapas, kuris primena rūkytus lašinius ar tai kumpį. Kažkaip visai smagiai nuteikia.

Pas mus prekyboj yra dvi jo rūšys - "Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen" ir "Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen". Pirmąjį sunaudojau čili troškiniui, kur jis ten itin gerai tiko. O antrąjį naudojau triušiui troškinti, kuris taip pat labai tiko. Paskutiniu metu pamėgau pilti alų vietoj sultinio ar vyno. Tai galiu pasakyt, kad su šituo alumi gavau geriausią rezultatą.

Šiaip tai šitas receptas turėjo būti su marsala vynu pagal Arthuro Pottso Dawsono receptą, kurį jam davė kažkokia italė, o ši gavo iš savo motinos, o motina iš bobutės. Na, suprantat... Iš kartos į kartą perduodamas receptas, labai brangus ir kiti panašūs dvasingi reikalai. Aš pasinaudojau recepto produktų sąrašu ir vietoj vyno, kuriam atvirai šnekant pagailėjau pinigų, supyliau rūkytą alų. Ai, ir dar įdėjau šoninės. Bacon makes everything better, ar ne?

Reikės:

100 g šoninės, supjaustytos gabaliukais

1 triušio, supjaustyto gabalais (iki 1 kg)

miltų triušiui apvolioti

šiek tiek aliejaus kepimui

3 vidutinių morkų, supjaustytų plonais griežinėliais

2 svogūnai, stambiai sukapotų

1 a. š. džiovintų čiobrelių

50 g pinijų riešutų

6 česnako skiltelės

400 ml Schlenkerla Rauchbier Weizen alaus

200 ml daržovių sultinio

***

Šoninę apkepinkite keptuvėje ir sudėkite į troškintuvą.

Triušį apvoliokite miltuose, nupurtykite perteklių ir iš visų pusių gerai apkepkite toje pačioje keptuvėje. Sudėkite į troškintuvą. Toliau trumpai pakepinkite morkas, kad tik šiek tiek suminkštėtų, bet dar būtų traškios. Jas suberkite į troškintuvą.

Apkepinkite svogūnus. Juos taip pat sudėkite į troškintuvą.

Pinijų riešutus ir česnako skilteles apkepkite kartu ir suberkite į troškintuvą. Suberkite džiovintus čiobrelius.

Į tą pačią keptuvę, kurioj viską kepėte, supilkite alų ir pakaitinkite apie 5 minutes, kol nugaruos beveik pusė skysčio. Supilkite į troškintuvą, supilkite daržovių sultinį. Troškinkite orkaitėje apie valandą 180 laipsnių temperatūroje. Mėsa turi būti minkšta ir nertis nuo kaulo.

Patiekite, aišku, su polenta.

Skanaus!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"