TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Duona ir sūris

2011 04 27 0:00
Sūriniai bateliai.
Užsienio spaudos nuotrauka

Iš to išeina neblogi sumuštiniai, bet aukštakulniai?! Viena Anglijos studentė būtent iš šių produktų "sutepė" prašmatnius batelius.

Aglijos Bato miesto dizaino fakulteto studentė sukūrė batelius iš sūrio ir sumuštinių duonos. Gamindama neįprastą avalynę idėjos autorė Liza Dylon panaudojo kietą vietinį čederio sūrį. Kad suteiktų bateliams reikiamą formą, studentė sūrį lydė, o paskui iš jo lipdė reikiamas detales. Aukšta batelių platforma padaryta iš sudžiūvusios ruginės duonos su sūrio gabalėlių sluoksniu.

Sūriniai aukštakulniai keliaus į ūkininkų mugę, kuri vasarą vyks Somersete. Mugėje bus pristatyta daug įvairiausių gaminių iš vietos sūrio ir kitų produktų.

Įdomu, kur tie bateliai bus laikomi iki tol? Mugė prasidės tik birželį.

Čederis yra populiarus angliškas sūris. Jis iš pradžių buvo gaminamas Čederio kaime, kurio garbei ir buvo pavadintas. Sūris gaminamas iš riebaus karvės pieno, bręsta nuo 60 dienų iki kelerių metų.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"